AcasăPoliticaMarius Oprescu – președinte interimar al PSD Olt!

Marius Oprescu – președinte interimar al PSD Olt!

Nu cunoaștem rațiunile absconse ale demisiei președintelui PSD Olt, d-l Paul Stănescu, din fruntea social-democraților din Olt. Luăm de bune declarațiile oficiale făcute de domnia-sa, într-o recentă conferință de presă, declarații îndreptate în sensul solidarității cu Liviu Dragnea, omul pe care Paul Stănescu îl consideră nevinovat, în privința furtului electoral pe care acesta l-ar fi comis la Referendumul pentru debarcarea lui Traian Băsescu.

oprescu marius 624Un fapt este însă limpede: Marius Oprescu – prim-vicepreședinte PSD Olt, devine – automat – președinte interimar al acestei formațiuni greu încercate, după arestarea foștilor primari Darius Vâlcov și Minel Prina. Considerăm că Marius Oprescu are autoritatea necesară, dar și experiența de a gestiona problemele partidului, până ce conducerea centrală a PSD îl va confirma pe post sau va numi un alt președinte interimar, care să pregătească alegerile pentru o altă conducere a PSD Olt.

Se vehiculează des numele parlamentarului de Olt, ales pe Colegiul 3 Senat, Dan Șova. Un senator care și-a arătat, din toată ființa sa, disprețul față de oamenii care l-au trimis acolo sus, ca să-i reprezinte, și care – colac peste pupăză – are mari probleme cu Justiția.

O eventuală preluare a PSD Olt de către Dan Șova ar însemna ruperea definitivă a acestei filiale de structurile social-democrate regionale și centrale, avându-se în vedere antipatia generală pe care primarii rurali din Olt o au față de înfumuratul și găunosul Dan Șova. Dacă mai adăugăm la acest fapt și disensiunile majore dintre conducerea PSD Olt de până acum și Dan Șova, disensiuni care s-au manifestat plenar de-a lungul timpului, atunci venirea „piticului atomic” la Olt ar declanșa o adevărată revoluție în interiorul acestei organizații.

Sinceri să fim, noi nu mai știm în ce relații se află Marius Oprescu și Paul Stănescu (ex-președintele PSD Olt nu și-a spus ultimul cuvânt), cu Victor Ponta, însă o răzmeriță în sânul PSD Olt, generată de numirea lui Șova ca președinte interimar, i-ar reduce în prim-plan pe cei doi, care ar putea fi votați, în unanimitate, la următoarele alegeri în partid.

Probabil că una dintre rațiunile demisiei de onoare a lui Paul Stănescu are și acest obiectiv: acela de a câștiga timp, pentru a putea conlucra cu primarii săi din teritoriu, cei care se pot opune categoric lui Șova și, apoi, pentru a reveni, pe un nou val de simpatie, la conducerea PSD Olt.

Totul depinde acum și de felul în care interimarul Marius Oprescu (un politician abil, instruit la școala politică a lui Ion Toma) va gestiona acest partid, până când Ponta se va trezi din somnul rațiunii și îi va bate funcția în cuie sau va numi un alt interimar la fel de „sănătos la cap”, așa cum a spus Paul Stănescu, atunci când a răspuns la întrebarea noastră cu privire la profilul viitorului președinte al PSD Olt.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments