AcasăMarius Oprescu: Toți consilierii județeni, indiferent de culoarea politică, vor trebui să...
Array

Marius Oprescu: Toți consilierii județeni, indiferent de culoarea politică, vor trebui să lucreze, exclusiv, în interesul cetățenilor

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean, rezultat în urma votului din 27 septembrie. Astfel, noul consiliu este format din 32 de consilieri (21 PSD și 11 PNL), celelalte partide de pe eșichierul politic local nereușind să treacă pragul de 5%.

Ședința a fost condusă de secretarul general al județului Olt, d-na Marinela Elena Ilie, de Ioan Nedelea – decanul de vârstă al consilierilor județeni, precum și de doi dintre cei mai tineri consilieri, George Șofaru și Adrian Iordache.

În cadrul ceremoniei, au depus jurământul și 29 de consilieri județeni, trei dintre ei renunțând la această calitate (Marius Oprescu – care tocmai a preluat un nou mandat de președinte al CJ Olt, Cătălin Grecu – PSD și Liviu Voiculescu – PNL). Aceștia vor fi înlocuiți de Bogdan Daniel Florin Matei și Ilie Hău – PSD și Marian Viorel Anghel – PNL, urmând a depune jurământul în cel mai scurt timp.

La eveniment, a fost prezent și Florin Homorean – Prefectul județului Olt, care a reiterat faptul că Prefectura Olt va fi un partener de nădejde în derularea oricărui proiect de interes județean.

Ședința solemnă s-a încheiat cu depunerea jurământului de către Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt.

Florin Homorean, prefectul județului Olt:

Instituția Prefectului vă va fi un partener în derularea oricărui proiect de interes județean

 „Ne așteaptă un mandat cu multe provocări. Cea mai mare provocare, în momentul de față, o reprezintă pandemia cu Covid 19, împotriva căreia trebuie să luptăm cu toții, să ne sprijinim unii pe alții, astfel încât să fim în măsură să adoptăm cele mai bune măsuri, pentru a proteja cetățenii județului.

Trebuie să promovăm proiecte care să aducă județul Olt la nivelul comunităților din UE, să avem acces la servicii de calitate, de alimentare cu apă, de canalizare, de selectare a deșeurilor, de alimentarea cu energie electrică, astfel încât niciun cetățean să nu sufere.

Trebuie să creăm locuri de muncă, împreună, astfel încât, cetățenii județului Olt care au lucrat în alte state, să se întoarcă și să se bucure de condiții de viață cel puțin similare cu cele aflate în afara României.

Drept pentru care, cred că va fi o luptă grea pentru dvs. și Instituția Prefectului vă va fi un partener în derularea oricărui proiect de interes județean. Succes în continuare!”

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt:

Oltenii au nevoie să aibă siguranța că domenii precum sănătatea, educația, infrastructura și economia vor fi prioritățile noastre

„Depunerea jurământului este o onoare pentru mine dar, în același timp, și un angajament al continuării dezvoltării județului Olt. De asemenea, acest jurământ reprezintă o garanție de îndeplinire întocmai a programului de guvernare locală, cu care ne-am prezentat în fața cetățenilor. De astăzi, aici, în sala Europa a Consiliului Județean Olt, toți consilierii județeni care au depus jurământul, indiferent de culoarea politică, vor trebui să lucreze, exclusiv, în interesul cetățenilor.

Cred, mai mult ca oricând, că administrația publică locală trebuie să fie aproape de comunitate, pentru că oltenii au nevoie să aibă siguranța că domenii precum sănătatea, educația, infrastructura, economia vor fi prioritățile noastre, în viitorul mandat. Voi rămâne același președinte al tuturor oltenilor și îi asigur pe aceștia că ușa Consiliului Județean și a cabinetului meu le vor fi permanent deschise, pentru că dialogul și echilibrul sunt cheia unei administrații publice de succes și în interesul cetățenilor.

Vin cu gânduri de continuare a investițiilor, a-mi ține angajamentul față de olteni, acela pe care l-am făcut în campania electorală. În același timp, cu echilibru și dialog, pentru că asta este cheia unei administrații publice eficiente.

Sunt lucruri pe care le-am început la Spitalul de Urgență Slatina și nu numai, și la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, iar ele trebuie continuate. La Schitu-Greci, avem în construcție un nou pavilion pentru o nouă secție și pentru alte ramuri pe care spitalul le va avea. Sper să-l terminăm chiar în anul 2021, nu în acest mandat.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, mai sunt foarte multe lucruri de făcut și, bineînțeles, în continuare, Sănătatea rămâne o prioritate. În acest an greu pentru toată lumea, ne-a demonstrat că Sănătatea trebuie să fie o prioritate.”

Noii consilieri județeni sunt:

PSD: Virgil Delureanu, Cătălin-Ion Grecu (care va fi înlocuit de Bogdan Daniel Florin Matei), Mariana Matei, Cătălin-Ionuț Ivan, Ion-Adrian Bărbulete, Nicolae Vitan, Ion-Lucian Bondrescu, Mirela Vasile, Ilie Irimia, Iulia-Daniela Vlad, Dorin-Teodor Postelnicu, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Toma Prună, Emil-Vergilius Marinescu, Constantin Popescu, Ioan Nedelea, Valeria Gălan, George Șofaru, Cristian Butnariu și Ilie Hău (care urmează să fie validat pe locul rămas liber prin retragerea lui Marius Oprescu).

PNL: Ion Voicu, Liviu-Dumitru Voiculescu (înlocuit de Marian Viorel Anghel), Viorel Dumitrescu, Gheorghe Alin Sorin Ciucu, Dumitru Căleală, Gheorghe Bujgoi, Gigi-Nicolae Ghencea, Cătălin-Petrișor Giurea, Ilie Sterie, Florea Niculae și Ionel-Bogdan Crușoveanu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments