AcasăActualitateMedalii pentru Colegiul Național „Radu Greceanu” – la Olimpiada Națională de Informatică

Medalii pentru Colegiul Național „Radu Greceanu” – la Olimpiada Națională de Informatică

Opt elevi de la Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina au participat, în perioada 30 martie – 5 aprilie a.c., la Olimpiada Națională de Informatică pentru Liceu. Concursul s-a desfășurat la Timișoara, unde elevii au fost însoțiți de prof. Cătălin Barbu și de prof. dr. Popescu Doru Anastasiu, care a participat, în cadrul Comisie Centrale a Olimpiadei, ca vicepreședinte la clasa a X-a.

Șase dintre cei opt elevi care au format lotul județului nostru la Timișoara au obținut rezultate deosebite, după cum urmează: Eustatiu  Dima (clasa a IX, îndrumat de prof. Popescu Doru Anastasiu) a obținut medalia de argint; Gabriel Boroghină (clasa a IX, îndrumat de prof. Popescu Doru Anastasiu) a fost medaliat cu bronz; Lecu Andrei (clasa a X-a, îndrumat de prof. Cătălin Barbu) a obținut medalia de bronz; Andrei Stan (clasa a XI-a, îndrumat de Vasile Voinea) a primit medalia de bronz; Dragoș Nicolae (clasa a XII-a, îndrumat de Popescu Doru Anastasiu) a reușit să obțină două premii, medalia de argint și mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale; iar Alexandru Lungana (clasa a XII-a, îndrumat de Popescu Doru Anastasiu) a fost premiat cu medalia de bronz.

atanasiu concurs greceanu„Un rezultat remarcabil a fost cel al elevului Dragoș Nicolae, care s-a clasat pe locul 8 în clasamentul de la clasa a XII-a și, pe lângă mențiunea primită de la Ministerul Educației Naționale și medalia de argint, a fost selecționat, din grupul celor cu premii și mențiuni de la toate clasele, de Ambasada Franței, după un interviu, pentru a participa, în vara aceasta, la o excursie de prezentare a Școlii Normale Superioare din Paris și Cachan. Aceste rezultate ne confirmă, încă o dată, faptul că la, Colegiul Național «Radu Greceanu» se află nucleul informaticii din județul nostru”, a declarat prof. dr. Popescu Doru Anastasiu, șef catedră de informatică din cadrul Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina.

 Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments