AcasăMeșterii populari din Olt – prezenți la Târgul de Turism al României...
Array

Meșterii populari din Olt – prezenți la Târgul de Turism al României 2018

În perioada 22-25 februarie a.c., Primăria municipiului Caracal, prin Centrul de Informare și Promovare Turistică Caracal, în parteneriat cu Școala de Arte și Meserii Slatina, vor participa la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, ce se va desfășura la Romexpo, pavilionul B1, stand nr. 04.

Standul găzduiește meșteri populari din mai multe categorii. Aici, îi puteți găsi pe creatoarea de cămăși tradiționale, Alexandrina Olguța Filip de la Cezieni, cojocarul Dumitru Liceanu de la Vădastra, meșterul olar Ștefan Truică de la Oboga, meșterul olar Ionel Cococi de la Vădastra și Alexandru Stan – ucenicul meșterului Gheorghe Tănase, de la Corbu.

Atmosfera va fi întreținută de maestrul Ion Crețeanu, invitatul special. Pe 23 și 24 februarie, Ansamblul Doina Oltului și Ansamblul Romanați vor susține un spectacol impresionant, pe scena amplasată în pavilionul B1, începând cu orele 13.

mesteri populari romanati oltPrimul Traseu Turistic din Câmpia Română

Primăria Municipiului Caracal vine cu o propunere de nerefuzat pentru primul Traseu Turistic din Câmpia Română, și anume explorarea zonei Romanați.

În acest itinerariu, vor fi redescoperite meșteșuguri străvechi păstrate până în zilele noastre, tradiții, culturi, dar și peisaje de poveste ale unei zone încărcate de istorie – Roamanțiul. De asemenea, se vor organiza vizite în atelierele meșterilor populari, care vor destăinui și câteva trucuri.

Traseul este pus la dispoziție de către agenția de turism ANDYADA N&D TOUR, partener al Centrului de Informare și Promovare Turistică Caracal. Oferta conține doua propuneri: pentru perioada 08-10 iunie 2018 și 31 august – 02 septembrie 2018, prețul fiind 280 de lei/persoană. Detalii și rezervări la numărul de telefon: 0754.266.428.

Prima zi a traseului va începe cu o vizită la Cetatea Sucidava, urmată de o croazieră pe Dunăre și un tur de oraș, inclusiv vizita la Biserica Parohială „Sfânta Treime” (1895-1907). După-amiaza va continua la Vădastra, în atelierul meșterului popular cojocarul Dumitru Liceanu și atelierul meșterului popular olarul Ionel Cococi.

În a doua zi, după micul dejun, se pleacă spre Caracal, unde va fi cazarea la Hotel Romula Imperial, apoi plecare spre Drăgănești-Olt, unde este organizată vizita la Muzeul Câmpiei Boianului. La întoarcere spre Caracal, se poposește în comuna Cezieni, în atelierul creatoarei de cămăși populare Alexandrina Olguța Filip. Apoi, la întoarcere în Caracal, vor fi vizitate Muzeul Romanați, Teatrul Național din Caracal, Parcul Constantin Poroineanu și un tur al bisericilor din oraș. Seara, în funcție de calendarul cultural, doritorii vor lua parte la un spectacol de joc și cântec al Ansamblului Folcloric Romanați.

În ultima zi a traseului, după micul dejun, se pornește spre Nordul Zonei Romanați. Prima oprire va fi la  Dobrosloveni, la situl cetății Romula Malva și la cele doua cabane ale lui Nicolae Ceaușescu. După vizitarea Mânăstirii Brâncoveni, următoarea oprire va fi în comuna Oboga, la atelierul de ceramică al meșterului popular Ștefan Truică. Călătoria va continua spre Mânăstirea Căluiu și atelierul meșterului Gheorghe Tănase, din comuna Corbu. Circuitul se încheie la Corabia.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments