AcasăActualitateMihai Eminescu – poetul nepereche, ediția a III-a

Mihai Eminescu – poetul nepereche, ediția a III-a

În perioada 15-17 ianuarie 2014, Primăria Municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina au organizat ediția a III-a a proiectului cultural „Mihai Eminescu – poetul nepereche”, proiect finanțat de Ministerul Culturii. Manifestările prilejuite de aniversarea a 164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu marchează, după cum se știe, pe 15 ianuarie, și Ziua Culturii Naționale și vor cuprinde  spectacole, expoziții și recitaluri.

afis mihai eminescuIeri, 15 ianuarie, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” a găzduit vernisajul expoziției de ilustrație grafică la lirica eminesciană semnată de Spiru Vergulescu; vernisajul expoziției de carte „Manuscrise” de Mihai Eminescu editate de Academia Română și proiecția de filme documentare realizate de Ministerul Culturii și Valeru Ciurea. Tot aici, au avut loc și spectacole oferite de Grădinița nr. 7 Slatina, Școala Generală nr. 1 Slatina, toate încununate de concertul „Mai am un singur dor” susținut de Corul Voces Primavaera al Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina, avându-i ca soliști pe Adrian Boboc, prof. Maria Silinescu și ca dirijor pe prof. Adrian Fieraru.

În paralel cu aceste manifestări, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, ziua de miercuri a început cu o conferință de presă, urmată de prezentarea realizată de DGASPC Olt despre Mihai Eminescu. A continuat cu spectacolul intitulat „Floare-albastră, floare-albastră…” oferit de Palatul Copiilor Slatina și de serata literară, unde au avut loc discuții asupra tendințelor actuale în poezia modernă, precum și prezentarea cărților „Manuscrise” de Mihai Eminescu și „Valori bibliofile: Eminescu” din colecțiile Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” din Slatina. Au prezentat dr. Paul Matiu –  directorul bibliotecii și Florin Cârstea – șef serviciu în cadrul bibliotecii. De asemenea, a avut loc și lansarea de carte a lui George Smarandache. Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu recitalul de poezie susținut de actrițele Adriana Trandafir, Anca Sigartău și Monica  Davidescu.

Astăzi, 16 ianuarie a.c., începând cu ora 12.30, sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui spectacolul de muzică și poezie  „Eminescu” susținut de Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina. La ora 18.30, Florin Dumitru va susține un recital de muzică, poezie și nu numai, sub genericul „Cântec despre mine însumi”.

Ediția a III-a a proiectului cultural „Mihai Eminescu – poetul nepereche” se va încheia vineri, 17 ianuarie, în sala de spectacole a Centrului Cultural, locul unde va avea loc o conferință de presă, cu începere de la ora 12.00.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments