AcasăInterviuMihai Niță are legătură cu Partidul Conservator cum am eu cu surfingul

Mihai Niță are legătură cu Partidul Conservator cum am eu cu surfingul

D-le Ioan Ciugulea, ce sentiment v-a încercat în momentul în care noul șef al PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, v-a oferit și dvs. o „funcție” în PNL Olt: președinte de onoare?

Am mai răspuns la întrebarea asta, cu ocazia vizitei lui Crin Antonescu la Slatina, în ziua de 24 octombrie a.c. Am spus că mă simt foarte bine, din punct de vedere fizic și psihic, că sunt în formă și că, atunci când voi împlini 75 de ani, peste aproape două decenii, voi fi de acord cu această onoare. Deocamdată, sunt o persoană activă în PNL Olt, fac parte din biroul interimar de conducere și pledez pentru unitatea partidului. Așa cum se întâmplă și în fotbal, schimbarea antrenorului (în cazul nostru a președintelui) produce un șoc în organizație.

Oricum, când am plecat de la conducerea PNL Olt, am lăsat un partid de 24 de procente. E firesc ca, în noua formulă, PNL Olt să crească, nu-i așa?

ioan ciugulea 567La ultimele alegeri în PNL Olt, Crin Antonescu și-a arătat, pe față, prietenia cu dumneavoastră. S-a schimbat ceva în ceea ce privește această prietenie?

Aici nu-i vorba de vreo preferință anume. Eu am avut relații deosebite cu toți președinții PNL, mai puțin cu Valeriu Stoica, cel care nu a avut niciodată „timp” să vadă că, la Olt, este un suflu liberal adevărat. Plecarea mea din fruntea PNL Olt nu are nicio legătură cu prietenia sau neprietenia dintre mine și Crin Antonescu. A fost – pur și simplu – hotărârea mea.

Crin a recunoscut public că ne este dator, mie și PNL Olt, referindu-se la rezultatele pe care le-am avut. La rândul meu, eu i-am reproșat, tot public, lui Crin Antonescu faptul că PNL Olt n-a fost evaluat de la Centru cu aceeași balanță cu care au fost cântărite alte organizații liberale. Și aici mă refer mai ales la cele din Oltenia…

De fapt care a fost motivul acestei schimbări și ce s-a schimbat în PNL Olt, după ce Știrbu a preluat conducerea?

Motivul ține exclusiv de voința mea. N-am avut nicio presiune de la București. Iar acum eu cred că, prin acest interimat, în PNL Olt lucrurile vor continua să meargă la fel de  bine, contând foarte mult unitatea partidului.

Știm cu toții, d-le Ciugulea, că în politică nu există prietenie adevărată și nici moralitate. Totuși, mi se pare că prea repede v-au întors spatele niște oameni pe care i-ați făcut „mari”, cum ar fi Codan, Gherghină, Rotea…

Aici nu e vorba că mi-a întors cineva spatele. E vorba de caracterul fiecăruia în parte și de modul în care fiecare vrea să facă politică liberală, mai puțin d-l Rotea, care e prefect și nu face politică. Deocamdată! Celorlalți, le recomand, cu prietenie, să se gândească bine ce aleg: să facă politică în interes personal sau în interesul unui grup mai larg, interes care trebuie să se reflecte asupra cetățenilor care au pus ștampila pe liberali?  În politică este greu de presupus că îți rămân mulți prieteni, după ce nu mai ești președinte.

Ce-i lipsește PNL Olt, ca să fie mai credibil decât până acum?

PNL Olt a fost credibil până acum, pentru că eu n-am semănat ură și intrigi. Liberalii au fost respectați ca oameni și ca politicieni, n-au cedat la tot felul de compromisuri, iar eu n-am acceptat traseiști. PNL Olt nu are traseiști, cum au celelalte partide, iar credibilitatea noastră s-a măsurrat în cele 42 de mii de voturi (vot politic, la CJ Olt). Misiunea d-lui Știrbu și a noului birou este una onorantă, PNL Olt trebuind să ajungă la 35 de procente…

Cât despre relațiile dvs. cu șeful PSD Olt, d-l Paul Stănescu, ce ne mai puteți spune?

Relațiile mele cu Paul Stănescu nu s-au răcit și asta poate și datorită faptului că suntem apropiați ca vârstă și avem multe principii și valori în comun. Amândoi am venit în politică din viața privată. Din păcate, toate înțelegerile noastre politice, parafate printr-o simplă strângere de mână, au fost alterate de negocierile de la București.

Una dintre aceste „alterații” venite de la București este – nu-i așa? – și introducerea pe gâtul PNL Olt a unui candidat al PC la Senatul României. În ce relații mai este PNL Olt cu acest partid fantomatic?

Din punctul meu de vedere, PNL Olt s-a ținut de cuvânt față de PC Olt. Dar este greu să gestionezi o relație cu cineva, precum Mihai Niță (senator PC – n.r.!), care are legătură cu PC cum am eu cu surfingul.

PSD sapă puternic la soclul lui Crin Antonescu. Ce variantă are Crin Antonescu, în cazul în care activul PSD renunță la candidatura acestuia, punându-și candidat din grădina proprie?

Nici pentru Crin Antonescu și nici pentru PNL, în ansamblu, nu este ușor, având în vedere ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică. Atâta timp însă cât Ponta respectă înțelegerile și protocoalele, nu este nicio problemă în privința candidaturii lui Crin la președinție. În cazul în care se întâmplă ceea ce presupuneți dvs., atunci Crin Antonescu va candida doar din partea PNL. Cred în Crin Antonescu și voi face tot ce pot ca să fie președintele României, în ciuda faptului că el este unul dintre cei mai criticați oameni politici din această țară.

Dumitru SÂRGHIE


2 COMENTARII

  1. bai baiatule tu esti un tigan..frustrat care ai vrut sa fii senator,dar te ai pus cu GREII si iata ca esti …ciugulea…ce sa ti facem ma daca n ai talent!n ai talent si cu asta basta!
    dar poate data viitoare o sa ai mai mult noroc…!poate cine stie o sa fii senator pe la vreo comuna…,ca oricum domnul Gigel te va lasa sa candidezi pe la Priseaca sau maxim Valea Mare la primarie…si atunci vanzatorule de partid o sa platesti !O sa faci surfing la Mosteni pe skyjetul lui Livake…si o sa vezi tu ce talent ai!

  2. Ai distrus partidul domnule Ciugulea! Ai distrus organizatiile locale,incepand cu cea de la Corabia,cand l-ai facut pe acel domn Marancea Elvis,presedinte de partid si ai dat-o afara pe Ioana Gherghita si toti intelectualii care faceau parte din PNL Corabia. L-ai adus pe Pirlea la PNL…dupa ce mai fusese la vreo 6 partide inainte. Iata ca Dumnezeu nu doarme,cu Stirbu presedinte partidul e puternic,Ioana Gherghita s-a intors ca presedinta PNL,Marancea si Pirlea vor fi dati afara din partid,Marancea a fost gasit incompatibil si a pierdut si postul de viceprimar si cel de consilier local…..asta si din cauza ta domnule Ciugulea,ca ai jurist bun la partid! Si o sa intre si in evidenta ANI…neavand drept de candidatura inca 3 ani in viitor! Cum te-ai ocupat de partid Ciugulea? Cum?
    Rusine….

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments