Print this Post


  Mihai Niță, deputat Pro România: Stop firmelor de casă, stop economiei subterane, stop risipei banului public!

  Domnule deputat, iată-vă într-o formulă politică inedită: Pro România înghite fostul dvs. partid ALDE, cu tăricenii lui cu tot. Vă simțiți confortabil în această postură, aș putea spune chiar superioară lui Tăriceanu?!

  Nu m-am gândit la astfel de raporturi cu vreun coleg de partid, mai vechi ori mai nou. Important este ca fiecare să aducă un plus de valoare în partidul din care face parte, să conștientizeze că este membru al unei echipe unite, guvernată de aceleași țeluri. Personal, am declarat chiar în timpul recentei campanii, de la locale, care sunt obiectivele majore ale partidului din care fac parte. Toți cei care se integrează și muncesc eficient pentru edificarea unui program comun merită respectul colegilor, condiția fiind reciprocitatea atitudinii. Eu mă simt confortabil numai atunci când constat că echipa din care fac parte este puternică, serioasă, disciplinată și când activitățile programate corespund cu interesele majore ale partidului. Am fost totdeauna om de echipă și n-am ezitat să reacționez atunci când am considerat că se manifestă abuzuri sau devieri de la programul politic pe care ni l-am asumat împreună.

  Cum v-ați pregătit la Olt pentru alegerile parlamentare și cum vedeți graba Palatelor Cotroceni și Victoria de a se face aceste alegeri, în timp ce Corona Virusul face ravagii în România?

  Organizația județeană PRO România Olt se încadrează în graficul adoptat de către noi în cadrul Biroului Politic Județean. Consider că suntem pregătiți pentru competiția electorală, în situația când domnul Iohannis – liderul de facto al PNL – nu-și poate reține dorința fierbinte de a-i mâna pe români la vot în plină pandemie. Dumnealui și politrucii care-i țin isonul ignoră un pericol mortal, reprezentat de pandemia cu care ne amenință zilnic, de dragul puterii totalitare și autocrate la care visează.

  Aveți o experiență politică de invidiat. Credeți că, în situația de față, Victor Ponta și Pro România mai pot coopera cu PSD, partid al cărui președinte, Marcel Ciolacu, îl regretă public pe Ceaușescu?

  După cum semnalați înșivă în debutul acestui interviu, politica se caracterizează, în general, printr-o evoluție dinamică, de multe ori surprinzătoare. Relațiile dintre partide și dintre politicieni se construiesc nu numai prin compatibilitate, ci și prin diplomație, în funcție de conjunctura momentului. Nu cred că ar fi cazul să vă amintesc despre uniunile politice dintre stânga și dreapta spectrului doctrinar, care, uneori, au fost chiar benefice țării. Așadar, nimic nu este imposibil în politică.

  Ce target aveți pentru Olt la aceste „parlamentare”?

  Cred că este prematur să facem public un pronostic, ținând cont că listele candidaților de-abia au fost publicate de către toate partidele. Sunt necesare date multiple, care să poată reda imaginea de ansamblu a competiției pentru Parlamentul României. Nu ne putem aventura lansând cifre fanteziste, dar vă asigur că, având în vedere și experiența mea politică la care faceți trimitere, facem calcule condiționate de normele tehnice prevăzute de Legea electorală.

  Ce mesaj aveți către alegători?

  PRO România își îndreaptă atenția către cetățean, în mod special către micii întreprinzători. Protejarea capitalului autohton prin facilități reale de sprijin financiar precum și stimularea exportului sunt obiective de primă importanță. Vom lupta în această campanie sub aceeași deviză pe care am mai afirmat-o: STOP FIRMELOR DE CASĂ, STOP ECONOMIEI SUBTERANE, STOP RISIPEI BANULUI PUBLIC!

  Pentru îndeplinirea acestor deziderate de importanță majoră, îi invităm pe cetățenii Oltului să voteze candidații PRO România.

   Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/mihai-nita-deputat-pro-romania-stop-firmelor-de-casa-stop-economiei-subterane-stop-risipei-banului-public/