AcasăInterviuMihai Niță, senator ALDE: Nu există nicio înțelegere PSD-ALDE în privința alegerilor...

Mihai Niță, senator ALDE: Nu există nicio înțelegere PSD-ALDE în privința alegerilor parlamentare

D-le senator, bat alegerile parlamentare la ușă. În care formulă politică vă regăsiți în acest moment, în tentativa dvs. de a mai câștiga un mandat de parlamentar?

Formula politică în care mă regăsesc este Partidul ALDE, partid care s-a situat pe locul al treilea la alegerile locale, atât la nivel național, cât și la nivel județean. În clasamentul filialelor pe țară, organizația de la Olt ocupă locul 11. În urma alegerilor locale, filiala Olt are peste 120 de consilieri.

Sunt câteva elemente care ne fac să avem încredere în forța Partidului ALDE, de a obține un rezultat bun la alegerile parlamentare. Este foarte bine dacă filiala Olt va avea un parlamentar, dar cel mai important lucru este ca Partidul ALDE să intre în Parlament și, de ce nu, și la guvernare.

mihai nita alde oltÎn ce raporturi se află ALDE, în această precampanie electorală, cu fratele mai mare – PSD? Împreună sau separat – la parlamentare?

Nu există o înțelegere PSD-ALDE în privința alegerilor parlamentare. Fiecare partid are strategia lui pentru precampania și campanie, în așa fel încât să obțină, după alegeri, rezultatul pe care  și-l propune. Vom candida separat, fără nicio înțelegere, fiecare având în plan un rezultat bun, care să asigure numărul necesar de mandate pentru guvernare.

Considerați cumva că acțiunile DNA împotriva lui Victor Ponta sunt unele politicianiste sau chiar credeți că fostul premier se face vinovat de infracțiunile care i se impută?

Așa cum sunt prezentate lucrurile, pe posturile de televiziune, nu rezultă că au fost săvârșite infracțiuni grave, de care  s-ar face vinovat Victor Ponta. Presupunerile celor care anchetează cazul nu cred că se vor transforma în realitate iar, după alegeri, ușor-ușor se va uita de acest dosar.

Este rușinos ce se întâmplă, se plătesc polițe, se distrug oameni și, din păcate, aceste lucruri se întâmplă cu  ajutorul celor care conduc instituții ale statului. Este o boală a sistemului judiciar din România, boală care va fi vindecată de următorul guvern.

Pe cine mizați în această campanie electorală? Enumerați 10 persoane politice din ALDE Olt care vor alcătui nucleul de bază ce va lupta pentru un scor cât mai bun!

Mă bazez pe o echipă de aproximativ 500 de persoane, echipă care îi va pune în mișcare pe toți membri Partidului ALDE. Din această echipă de 500 fac parte: membrii Biroului Județean, consilieri, președinți ai organizațiilor locale, rude și prieteni.

Nucleul de bază, format din 50 de persoane, va coordona echipa și cred că aș face o greșeală să nominalizez numai 10 oameni din cei 50. Toți sunt la fel și toți au un singur scop: să avem rezultate bune cu ALDE!

Campania va fi coordonată de un director de campanie, care va avea alături de el încă cinci persoane.

Dacă tot preconizați o alianță postelectorală cu PSD, trebuie să ne răspundeți la următoarea întrebare: cum să amestecați dreapta liberală a lui Tăriceanu cu stânga socialistă a lui Dragnea?

Alianța post-electorală nu va amesteca stânga cu dreapta. Fiecare partid are principiile lui, principii care trebuie să se regăsească în măsurile de  guvernare. Important este, plecând de la situația reală, să se găsească modul de influențare a creșterii economice, dezvoltarea capitalului românesc, îmbunătățirea sistemelor de sănătate, învățământ, justiție…

Ca să ne dăm seama ce reprezintă ALDE în Olt, trebuie să ne spuneți câți membri și câte organizații aveți la nivel județean?

Prin ceea ce am spus până acum, cred că am atins parțial acest punct. ALDE Olt va intra în campania electorală cu 4500 de membri și cu 112 organizații. Această situație ne face să fim încrezători că vom obține rezultatele pe care ni le propunem.

Care este mesajul dvs. pentru electoratul de dreapta din Olt? Și când spunem asta ne gândim la faptul că și liberalii lui Gigel Știrbu se bat cu cărămida în piept că sunt – vai! – de dreapta!

Unul dintre obiectivele principale ale Partidului ALDE pentru guvernarea următoare este: dezvoltarea capitalului autohton. În această perioadă, se lucrează la programul de guvernare, unde sunt prinse toate măsurile ce duc la dezvoltarea micilor societăți. Impunerea acestor măsuri în guvernarea următoare va dovedi că suntem un partid de dreapta.

Am încredere în echipa ALDE și sunt convins că vom contribui cu ideile noastre la îmbunătățirea situației din România.

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments