AcasăPoliticaMihail Neamțu, un pilon de ultimă oră al avangardei politice românești

Mihail Neamțu, un pilon de ultimă oră al avangardei politice românești

Moto: „Comunistul este un animal care, după ce l-a citit pe Marx, atacă omul!” –

Guillermo Cabrera Infante

 Sunt politicieni care, în discursurile lor, n-au spus niciodată adevărul. Sunt și politicieni care spun adevărul, însă nu-l pun niciodată în practică. Fie că nu sunt  la Putere, fie că – odată ce au preluat Puterea – adevărul nu le-ar fi cu nimic de folos. Sunt politicieni, ca și ziariști, care spun doar jumătăți de adevăr, fiindcă adevărul integral ar dăuna grav propriilor interese… Sunt politicieni specializați în psihologia minciunii, care știu  să-i spună electoratului exact ce vrea acesta ca să audă.

Mihail Neamțu, președintele Partidului Noua Republică, își asumă rostirea adevărului întreg și rotund, așa cum se derulează el în societatea românească, grav afectată de politicianism, minciună, hoție generalizată, batjocură, suferință și foame…

neamtu 1Demersul politic al lui Mihail Neamțu și al camarazilor săi (Augustin Ofițeru și Ștefan Vlaston), prezenți, la Slatina, săptămâna trecută, la invitația liderului local al Noii Republici, prof. Ion Țecu, este unul serios, profund, dătător de speranță.

Ca ziarist, înzestrat, cât de cât, spiritual, ai să constați că o întâlnire cu Mihail Neamțu devine o încântare intelectuală, un exercițiu de sinceritate și un cuvânt împreună despre realitatea și rostirea românească. Contrar imaginii care i s-a confecționat în mass-media românească, aceea de politician rebel, Mihai Neamțu este un intelectual de un rafinament aparte și un politician de care România ar avea nevoie ca de oxigen.

Erudiția sa, părerile sale avizate despre lume, istorie și viață, cunoașterea, în profunzime, a racilelor care străbat societatea românească, soluțiile pe care domnia-sa le propune, toate acestea îl definesc pe Mihail Neamțu ca fiind un pilon de ultimă oră al avangardei politice românești. Prezentăm un fragment din discursul său, cu ocazia vizitei la Slatina.

neamtu 2

Viața depășește uneori așteptările tale

„Eu cred că este un lucru extraordinar ceea ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate… Niciodată nu realizezi, de fapt, cum viața depășește uneori așteptările tale. Acum doi ani de zile stăteam de vorbă cu profesorul Vlaston, iar piața era inundată de discuții despre apariția unui partid nou. Acum doi ani de zile apărea ideea despre ce-ar fi să avem o alternativă la PDL, care, aici în județul Olt, a avut un destin lamentabil, din cauza unei crize de încredere în doctrină și în forța valorilor și apoi din cauza unei crize de caracter a celui care a fost liderul local al PDL și care apoi a devenit un vașnic stâlp al USL.

A existat această dezbatere despre alternativa la PDL, când PDL conducea țara și a existat și o dezbatere privind alternativa la USL, în timp ce liberalismul se unea cu socialismul. O stranie mixtură între principii care, de regulă, cel puțin în manualele de doctrină politică, nu au nimic în comun. Una este să crezi că statul trebuie să fie cât mai mare, așa cum crede socialismul, alta e să crezi că statul trebuie să fie minimal și să dea dreptul cetățenilor să ia inițiativa.

Toate aceste lucruri se întâmplau în vara anului 2011, când nimeni nu credea că, dincolo de un eseu postat pe blog, poți să construiești o realitate vie”, a spus, printre altele, Mihail Neamțu, la Slatina.

Dumitru SÂRGHIE


2 COMENTARII

  1. Tehnică securistă veritabilă: nu reușim să-l convingem pe oponent să devină delator, om al Sistemului, automat îl denigrăm și-l băgăm la nebuni. Măi t.b. nu mai păcălești pe nimeni cu lături din haznale felixiste.

    Mihail Neamțu are principii și crede în valori autentice și zice adevăruri și ceeqa ce simțim mulți în țara asta.

  2. Sa mearga la urgente majore, sa consulte un psihiatru si ,tot urgent,internare la SPITALUL DE NEBUNI de la SCHITU GRECI!
    P.S. Pana atunci, supravegheat si interzis sa se aplece pe ferestrele din W.C.-urile de la etaj. Are antecedente!Era sa cada cu MONICA MACOVEI de pe fereasta de la garajul meu, asta-vara,la referendrum!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments