AcasăEditorialMinel Prina – un angajat al vieții publice

Minel Prina – un angajat al vieții publice

sirghie editorialDeși majoritatea politicienilor par sincer convinși că pot face lumea mai bună, ei sunt catalogați de popor ca fiind egoiști, narcisiști,  mincinoși, cu sufletele vândute, capabili de orice măgărie pentru a avansa în carieră, manipulatori și ticăloși. Oamenii de rând cred că acestor indivizi nu le pasă decât de sentimentele lor private și că, în general, ei nu au cuvânt.

Atuul lui Minel Prina rezidă în faptul că, spre deosebire de alții, bunăoară de Darius Vâlcov, catalogat ca fiind un veritabil „animal politic”, el este un funcționar public desăvârșit, un angajat în viața publică, încă din perioada primarului George Păunescu.

Este știut, de altfel, faptul că principiile unei administrații sănătoase oferă unei instituții o perspectivă mult mai coerentă decât orice ideologie ori teorie politică.

minel prina
Minel Prina

Oricare dintre adversarii de astăzi ai lui Minel Prina va veni cu promisiuni care mai de care mai populiste și mai generoase. Mare parte din aceste promisiuni posibile au fost însă îndeplinite, chiar onorate, în epoca Vâlcov-Prina, într-un mod la care slătinenii nici nu visau. Dacă Prina are și norocul ca acest guvern să întreprindă ceva pe plan național și local pentru crearea unor locuri de muncă, atunci el va avea un loc pozitiv în istoria Slatinei.

Pe Vâlcov l-a bătut Băsescu pe umăr și i-a pus mâna în cap, el ajungând astfel primarul Slatinei. E drept că el a profitat și de prostia foștilor pesediști, pe care i-a bătut la curul gol, i-a tras în țeapă și apoi i-a vopsit în portocaliu. Prina n-a beneficiat de dezmierdarea vreunui șef de stat, însă tot va câștiga Primăria Slatina. Fiindcă el n-a făcut din politică un scop în sine, ci – dimpotrivă – a respins lupta politică, preferând să se bată pentru Slatina.

Ne veți spune că onor-candidatura sa conține și o latură ușor imorală. Iar noi vă răspundem că nu ne aflăm nici în epoca victoriană și nici în cea a puritanismului. Ce curaj au a vorbi despre morală contracandidații săi? Să arunce ei primii cu piatra, căci vor avea nebănuite surprize…

O preluare a Slatinei de către un amator într-ale administrației, în aceste momente, ar fi un pas uriaș înapoi pentru acest oraș, care a făcut pași hotărâtori spre civilizație. Să fim bucuroși că un Dumnezeu al politicii ne-a scăpat de eventuala candidatură a unui sinecurist de meserie la Primăria Slatina: Dan Bălășescu (politrucul întârziat iremediabil  într-o adolescență pietrificată, care n-a făcut niciodată nimic pentru Slatina, din punct de vedere politic și administrativ).

În rest, domnule Prina, s-auzim numai de bine!

Dumitru Sârghie

4 COMENTARII

  1. AVEM si noi escroacii nostri,de ce sa-i votam pe cei ai lui Dan Diaconescu?De fapt,Valcov l-a cumparat pe Orzata cu bani grei,iar acesta a lasat-o moale.Mai zice ceva Dan Diaconescu pe Otv?NUPentru 200000 de euro ,din banii slatinenilor,patrihotul tace …

  2. Dar matale n-ai tamaiat la viata dumitale prea multi traseisti si acum ii indemni sa dea cu piatra .In cine?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments