AcasăMinistrul Afacerilor Externe – Victor Negrescu – de vorbă cu studenții slătineni
Array

Ministrul Afacerilor Externe – Victor Negrescu – de vorbă cu studenții slătineni

Marți, 6 martie a.c., Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene și ministrul Afacerilor Externe, a venit la Slatina, pentru a lua parte la conferința „Președinția României la Consiliul Uniunii Europene – Așteptări, provocări, responsabilități”, eveniment organizat cu sprijinul Institutului European din România. Întâlnirea a avut loc în sala de festivități a Filialei Slatina a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la care au mai luat parte Virgil Delureanu – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Gigi Vîlceleanu – viceprimarul Municipiului Slatina, dar și lectorul universitar doctor Victor Tița – directorul Filialei Slatina a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Conferința a fost una interactivă, studenții prezenți au adresat întrebări ministrului cu privire la ce presupune această misiune a României.

usamv negrescu tita„Este foarte important să discutăm, cu toată lumea, despre ce înseamnă această viitoare președinție a Consiliului Uniunii Europene, ce înseamnă pentru România, ce înseamnă pentru parcursul nostru european și, mai ales, să le auzim părerile, opiniile. Este foarte important pentru noi să construim acest demers, plecând de la cetățeni, de la punctele lor de vedere, de la prioritățile lor. De fapt, am încercat să facem acest lucru, în ultimele șapte-opt luni, inclusiv pe site-ul nostru de pregătire a președinției, romania2019.eu. Acolo există un spațiu pe care cetățenii îl pot accesa, unde pot veni cu idei, cu propuneri, cu soluții care pot fi integrate în ceea ce înseamnă prioritățile noastre, pe perioada președinției”, a declarat Victor Negrescu.

Conform spuselor ministrului, timp de șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, România va deține această președinție. România va juca un rol de mediator, care va trebui să pună, la aceeași masă, statele, pentru a genera un consens, un punct de vedere comun care, ulterior, va fi discutat cu reprezentanții Parlamentului European și cu cei ai Comisiei Europene.

„Vom deține președinția unei instituții a Uniunii Europene care reprezintă interesele statelor membre. De fapt, acest lucru presupune un efort foarte mare. Pe de o parte, să ascultăm statele membre, iar de cealaltă parte să fim capabili să venim cu soluții. Pe perioada președinției noastre, vor fi tratate subiecte importante, despre care cu siguranță că cetățenii au auzit: Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea European, discuțiile privind cadrul financiar multianual, dar și discuțiile privind agenda viitoare a Uniunii Europene, în perspectiva anului 2024 – Agenda strategică 2019-2024. De aceea, este important pentru noi să venim cu soluții, să venim cu idei și mai ales oamenii să participe la acest proces de consultare publică”, a mai spus ministrul Victor Negrescu.

Victor Tița consideră că demersul ministrului este unul foarte important, având în vedere și faptul că există o întâlnire directă între acesta și studenți:

„Astăzi, filiala Slatina a Facultății de Management a găzduit o conferință foarte importantă, mai ales prin alocuțiunea domnului ministru Victor Negrescu, în fața studenților, care trebuie să recunosc că și-au pregătit întrebări. Când au aflat de eveniment, au fost foarte curioși și, drept dovadă, aproape că nu au avut loc în sală. Este foarte important pentru ei, întrucât ei reprezintă viitorul acestui demers extraordinar numit Uniunea Europeană. Totodată, vizita și demersul unui ministru delegat al afacerilor europene, de a se prezenta în fața studenților noștri, de a le răspunde la întrebări sunt, de asemenea, extraordinare, tocmai pentru că reprezintă o coborâre la nivelul tineretului, ca să le răspundă așteptărilor, frământărilor, în legătură cu Uniunea Europeană și, mai ales, pentru a le răspunde întrebărilor legate de preluarea președinției Uniunii Europene, președinției Consiliului Uniunii Europene, într-un viitor foarte apropiat.”

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments