AcasăActualitateMinistrul Apărării, Mircea Dușa, a fost prezent la Deveselu

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a fost prezent la Deveselu

Ziua de marți, 18 iunie a.c., avea să fie una importantă pentru comunitatea comunei Deveselu, cea care – printr-un joc al istoriei – găzduiește Scutul american antirachetă, operațiune militară aflată în plină desfășurare.

„În urmă cu o lună și jumătate eram la Deveselu și eram nemulțumit complet de ce se întâmplă aici, de soluția adoptată pentru securizarea zonei, despre acest gard pe care îl vedeți și care astăzi arată foarte bine. Întorcându-mă la minister am dispus o analiză și am schimbat soluțiile tehnice, astfel încât investiția care se realizează aici, una dintre cele mai mari din România, să fie una de calitate și să satisfacă standardele NATO. În momentul de față, deși am dispus reluarea lucrărilor și pe porțiunile deja realizate, avansăm foarte bine, deși lucrăm cu forțe proprii, cu batalioanele noastre de geniu, astfel încât lucrările legate de securizarea zonei să se desfășoare conform graficului asumat. Avem chiar un avans de cinci luni”, a declarat ministrul Mircea Dușa.

mircea dusaAutoritățile locale, reprezentate cu cinste, de primarul Ion Aliman, n-au stat cu mâinile în sân, aflându-se în grafic cu investițiile privind stația de epurare. Partea americană, la rându-i, a demarat lucrările organizării de șantier, preferând o firmă românească, generând astfel 25 de locuri de muncă, la această investiție de amplasare a scutului antirachetă. Oamenilor angajați de partea americană le este asigurată hrana, de asemenea, de o firmă românească din proximitatea respectivei baze militare.

„Drumul și gardul care asigură securitatea zonei vor fi finalizate în această toamnă, urmând ca iluminatul să fie funcțional anul viitor”, a spus ministrul.

Urmează, bineînțeles, o altă etapă de realizare a pavilioanelor, în care vor locui militarii români, alimentarea cu apă și canalizarea în interiorul bazei militare.

Demersuri pentru încă un milion de lei

aliman
Primarul Ion Aliman

Primarul comunei, Ion Aliman a făcut Guvernului o solicitare pentru încă un milion de lei, ministrul Dușa asigurându-l de rezolvarea acestei cereri, pentru ducerea la îndeplinire a acestui important obiectiv.

„Ar mai fi nevoie, peste finanțarea deja aprobată, de încă un milion de lei, ajungându-se, astfel, la 18 milioane investiți, pentru ca militarii din baza Deveselu, iar cu această ocazie, și locuitorii comunei să poată ajunge la bază pe drumuri practicabile, să aibă apă sigură și canalizare. Și în comună i nvestițiile sunt în grafic, stația de epurare fiind achiziționată și urmează să fie pusă în funcțiune, iar în toamnă apa va ajunge în toată comuna”, a mai spus Mircea Dușa.

În aceeași zi, ministrul Dușa a vizitat, în Municipiul Caracal, un alt obiectiv, fost cămin pentru militari, pe care țara noastră este dispusă să-l pună la dispoziția părții americane, pentru a fi transformat într-un nou spațiu de cazare.

LINIA ÎNTÂI


2 COMENTARII

  1. Unde sunt americanii ,s-au ascuns ca sobolanii! Imperialistii anglo-americani si-au bagat ratul lor in gradina noastrea cu flori! Traiasca infratirea intre picioare! (Din lozincile de altadata de la Caracal)

  2. Au venit americanii asteptati din anii *40.Nu stiu daca pot sa mai vindece RANILE MILIUOANELOR DE ROMANI CARE AU SUFERIT SI CARE INCA MAI SUFERA DIN CAUZA COMUNISTILOR SI NEOCOMUNISTILOR..Despre mortii din inchisorile comuniste nu se mai poate vorbi nimic. Ei nu mai pot fi decat pomeniti…..

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments