AcasăBreviar parlamentarMinistrul Sănătății nu reușește să se armonizeze cu cel al Învățământului! –...

Ministrul Sănătății nu reușește să se armonizeze cu cel al Învățământului! – a declarat Cătălin Grecu, deputat PSD Olt

Deputatul PSD Cătălin Grecu și-a declarat nemulțumirea cu privire la măsurile luate pentru reîntoarcerea elevilor în bănci. Acesta consideră că deschiderea școlilor este un lucru benefic, însă elevii, profesorii și părinții sunt bulversați de scenarii, acorduri de testare, lipsa materialelor de protecție și de regulile impuse.

„Școala și-a deschis porțile, spre fericirea elevilor, dascălilor și a părinților deopotrivă. Din păcate, toți resimt aceeași organizare haotică, bulversați fiind de scenarii, acorduri de testare, lipsa materialelor de protecție și, mai ales, încorsetați de reguli care astăzi sunt valabile, iar mâine se dovedesc total ineficiente.

Școala fizică este total «nepregătită» și blocată în viziunile incoerente ale Ministrului Sănătății, care nu reușește să se armonizeze cu cel al Învățământului.

Măștile sunt obligatorii, dar nu le asigură nimeni, distanțarea ar trebui să fie de 1,5 m, dar clasele sunt mici, testarea elevilor și a cadrelor didactice este blocată în hățișul birocratic al semnării de acorduri, iar vaccinarea dascălilor bate pasul pe loc, fără nicio proiecție optimistă.

Profesorii se simt, pe bună dreptate, o categorie socială ignorată: școala on-line a fost asigurată din resurse proprii, iar astăzi sunt primii sub linie, la măsurile care privesc protecția lor”, a spus Cătălin Grecu.

De asemenea, deputatul dă și câteva exemple despre ce măsuri au luat alte țări pentru reîntoarcerea elevilor și profesorilor în școli:

„Între timp, calitatea actului educațional scade, iar ministrul Învățământului vine cu promisiuni și exemple «din afară». Dacă vreți o țară «ca afară», priviți, d-le ministru, cum alte state europene s-au pregătit pentru redeschiderea școlilor: În Spania, a fost asigurată testarea gratuită a profesorilor și elevilor înainte de începerea anului școlar. În Anglia, s-au luat măsuri pentru testarea gratuită, săptămânală, pentru toți profesorii sau elevii care intră în contact cu o persoană infectată. În Austria, s-au pregătit deja 5 milioane de teste pentru elevi și profesori.

În Franța, și-au propus să realizeze un milion de teste în învățământ, în fiecare lună, pentru a ține școlile deschise! În Germania, s-a pregătit testarea, de două ori pe săptămână. În tot acest timp, în România… încă ne pregătim”, a conchis Cătălin Grecu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments