AcasăEditorial„Moarte bunătății, moarte blândeții și iubirii de oameni!"

„Moarte bunătății, moarte blândeții și iubirii de oameni!”

România – un urlet îndelung al unei democrații întoarse din drum. Am ajuns, în sfârșit, în pragul falimentului… Patria noastră a fost scoasă la mezat, a fost golită de istorie, de economie, de morală și de demnitate, devenind un simplu contur pe harta Globului Pământesc.

Politicianul român – un animal cu chip de om – are sensibilitatea pilită, demnitatea inutilizabilă, solidaritatea, compasiunile și virtuțile – sugrumate, iar problema majoră care-l preocupă este nu cum să facă (vezi, Doamne!), ci cum să pară. Asta, deși rațiunea lui (adică fișa postului) este aceea de a face și altceva decât răul pe care-l produce propriului electorat, pe bandă rulantă.

A spune adevărul în presa noastră de toate zilele înseamnă o aventură periculoasă. Cele două blocuri politice Stânga-Dreapta, la care se adaugă fragmentele securistoide AUR și SOS, funcționează pe principiul latin „Hodie mihi cras tibi” (Azi-mie, mâine-ție!”), menținând, împreună (vezi și alianța PSD-PNL-UDMR), dar și pe rând, o perpetuă criză de comandament.

Aceasta a generat și va genera sine die o clasă conducătoare din stirpea insalubră a celor mai controversate căpetenii postdecembriste, precum Iliescu, Constantinescu, Băsescu și, iată, Iohannis (acest capo di tutti capi al hoardelor prădătoare), veritabili capitaliști de cumetrie girați – in corpore – de serviciile secrete românești, pe deoparte, și de unele transfrontaliere muscălești, pe de altă parte, servicii care, după cum vedeți, au un puternic instinct de conservare.

S-a ajuns în situația pe care o prefigurase ultimul gândirist român, Pan. M. Vizirescu, care a spus, în urmă cu peste 70 de ani, ieșind din „Exilul de taină”, în care în care a stat 23 de ani, după ce fusese condamnat pe viață, de un așa zis tribunal al poporului, marca Stalin: „Iată cuvintele de ordine ale noii orânduiri…Moarte bunătății, moarte blândeții și iubirii de oameni!”

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments