D-le director, care sunt rezultatele înregistrate la etapele județene ale concursurilor și olimpiadelor de către școala pe care, cu onoare, o conduceți?
Etapele județene ale concursurilor și olimpiadelor școlare s-au finalizat cu rezultate bune pentru elevii Liceului teoretic „Petre Pandrea” din Balș. Amintesc aici premiile obținute la limba română, istorie, fizică, astronomie. Iar la etapa națională suntem reprezentați de o elevă la astronomie, doi elevi la fizică, un elev la limba franceză. De asemenea, o elevă ne reprezintă la faza națională a concursului de proiecte informatice „Made for Europe”. Ne declarăm mulțumiți și considerăm că tradiția liceului se duce mai departe. Aceste rezultate vin să cinstească evenimentul pe care îl vom marca anul acesta, și anume împlinirea a 60 de ani la înființarea liceului și comemorarea a 45 de ani de la moartea lui Petre Pandrea.
De asemenea, este de menționat faptul că în liceul nostru s-a instituit o adevărată tradiție la Concursul Național de Fizică Aplicată „Pași pe urmele lui Edison”. Și anul acesta am obținut locul întâi pe țară și felicitări din partea organizatorilor, respectiv Universitatea din Cluj.
Putem să vă dăm câteva nume: Alina Statie (proiectul informatic), Alexandru Pârlea, Cristian Pârlea, Andreea Dumitrașcu, Andreea Dincovici, Maria Popescu și Adina Gavriluță.
Considerăm că în liceul nostru este prezent și viu spiritul de competiție. De altfel și deviza liceului nostru spune acest lucru: „Spirit de învingător!”
Am organizat și alte competiții care să pună în valoare capacitățile creatoare ale copiilor și mă refer aici la Proiectul „Oameni și locuri din Oltenia”, unde am avut surpriza ca elevii noștri să întocmească eseuri și referate de reală ținută științifică.
Fără îndoială, trebuie menționat și meritul profesorilor care i-au pregătit pe acești copii: Marcel Tănasie, Marian Anghel, Nicolae Loghinaș (coordonatorul proiectului informatic), Mihaela Mare, subsemnatul – coordonatorul tuturor.
60 de ani de la înființarea acestui liceu. O viață de om…
În viața școlii se va petrece un eveniment de mare importanță și anume aniversarea a 60 de ani de la înființare, eveniment care va fi organizat în data de 17 mai și la care invităm reprezentanți ai tuturor promoțiilor de elevi care au terminat această școală. Cu acest prilej, vom lansa monografia școlii, realizată de prof. Ion Negreanu, fost director al liceului. În fața școlii vom ridica un bust închinat lui Petre Pandrea, care este patronul spiritual al liceului nostru. Este o acțiune de anvergură care presupune capacitarea tuturor energiilor din școală. Suntem mobilizați și, cu siguranță, vom reuși.
Cu ce vine nou Liceul Teoretic în oferta școlară?
Avem câteva lucruri de noutate pentru anul școlar care vine. Aș aminti aici că la clasa a IX-a avem prevăzută o clasă cu frecvență redusă. În prezent, ne organizăm pentru înființarea programului „Școală după Școală”, având în vedere faptul că mulți părinți doresc să-și lase copiii sub supravegherea școlii și după terminarea cursurilor.
Dumitru Sârghie
nu e! e grad de comparatie!
Dar ,mai barbar nu e pleonasm?
lasati ca altii o comit mai barbar, cu au trecut 3 luni de zile sau sunt 2 ani de zile de cand nu stiu ce sau teribila expresie stupida am planuri de viitor:)
Ok,aveti dreptate,insa nu ne-ampermis sa-l corectam pe…magistru
aniversarea a …x ani, suna prost, scrieti sarbatorim implinirea a 60 de ani, nu aniversarea anilor, ca domn profesor