AcasăPoliticaNiciodată nu l-aș grația pe Voiculescu

Niciodată nu l-aș grația pe Voiculescu

 Am fost martorul ocular al vizitei doamnei Elena Udrea în județul nostru. După o conferință de presă civilizată, în care pretendenta la fotoliul prezidențial a avut un discurs articulat și pertinent, d-na Elena Udrea și-a continuat turneul electoral, împreună cu inimosul președinte al PMP Olt, d-l Marian Vasile, în Municipiul Caracal, acolo unde – de asemenea – a dat dovadă de civilitate și de un comportament demn de secolul în care trăim.

Din păcate, pentru eticheta și așa feștelită a PSD Olt, atunci când d-na Elena Udrea s-a întors la Slatina, printre participanții la Târgul Meșterilor Populari, un grupuscul pesedist de joasă speță s-a comportat lamentabil. Fluierături, gesturi obscene, orăcăituri și grohăieli marca PSD, toate acestea provocate de diversioniști de profesie (vezi pe pensionarul urduros, fost activist comunist, Florea Mitroi și un lider de sindicat căruia nu merită să-i amintim numele) – iată atitudinea de grotă a unor pesediști care n-au evoluat niciun pic de la stadiul de maimuță.

elena udrea slatina 1Trebuie să notăm ideea că oamenii sunt liberi să aleagă între Ponta și Udrea, însă asta nu-i obligă, nicidecum, să aibă atitudini care ne întorc îndărăt în istorie… Prezentăm mai jos fragmente din discursul electoral al d-nei Elena Udrea.

CRED CĂ TREBUIE SĂ CONSTRUIM O ȚARĂ PE CARE O AȘTEPTĂM DE 25 DE ANI

„Cred că, în această campanie electorală, oamenii trebuie să voteze rațional, gândind cine poate să facă pentru România ceea ce are nevoie această țară. România este la nivelul la care are nevoie să construiască, are nevoie de un președinte puternic, un politician puternic, implicat, un politician care să nu fi făcut compromisuri de dragul propriei imagini sau să-i fie lui mai bine. Un politician care să fi fost ferm, atunci când a avut de susținut convingerile sale. Este nevoie de un președinte care să fie capabil să ducă țara înainte, să împingă lucrurile înainte, să mai facă pași pe drumul modernizării pe care România a pornit în ultimii zece ani, făcând lucruri concrete. De teorii, de soluții, de idei explicate ne-am tot săturat, de 24 de ani tot auzim. Toată lumea știe cum trebuie făcut, toată lumea are variante, toată lumea lansează idei, dar prea puțini sunt cei care le pun în practică. România are nevoie de oameni practici, care să fie capabili să facă ceva concret. Și este foarte simplu să ne uităm și să vedem ce realizări au avut toți cei care vin să se prezinte în fața electoratului și să spună: eu sunt cel mai bun, votați-mă pe mine! Dacă oamenii din Slatina, din Olt, vor judeca pe cei care vin să le ceară încrederea după faptele lor și nu după vorbele celorlalți despre candidați sau după vorbele candidaților, atunci sunt convinsă că, la Olt, câștig alegerile.

Cred că trebuie să construim o țară pe care o așteptăm de 25 de ani. Ultimii zece ani înseamnă multe realizări, de la a avea o Justiție independentă de politic, așa cum este astăzi, de la a avea instituții ale statului puternice, solide, care nu funcționează așa cum ar vrea să o facă cei care conduc țara la un anumit moment. Deci, instituții care funcționează conform legii și nu conform dorințelor politicienilor. Până la reforme importante care au început, cum este cea din Educație sau cea a reformei muncii. Sunt lucruri care s-au întâmplat în ultimii zece ani. Dar nu este suficient, mai avem foarte mult cu țara aceasta, însemnând proiecte de dezvoltare a infrastructurii dar, în același timp, și reforme în domenii esențiale, cum ar fi reforma în sănătate, cum ar fi reforma administrativ-teritorială, reforma constituției, cum ar fi regândirea sistemului de taxe și impozite, în așa fel încât mediul de afaceri, micii întreprinzători să nu mai fie sufocați de taxe și impozite, ci să fie sprijiniți să genereze locuri de muncă și să se dezvolte. Toate acestea sunt lucruri concrete care trebuie făcute de oameni capabili, care să ducă țara asta încă un pas înainte, pe drumul pe care deja a pornit.”

GARANTEZ CĂ DACĂ INTRU ÎN TURUL DOI, ÎL BAT PE VICTOR PONTA

„Garantez că dacă intru în turul doi, îl bat pe Victor Ponta. Cei doi candidați, Ponta și Iohannis, văd că-și trimit bezele. Nu am văzut nicio critică din partea candidatului opoziției la adresa guvernării. Ba, dimpotrivă, am auzit că nu este nicio problemă să guverneze cu Victor Ponta premier. Păi, care mai este schimbarea. Cu toții suntem de acord că România, de doi ani de zile, este într-o vrie, din punct de vedere al guvernării. Este o nebunie ce se întâmplă cu guvernarea sub Victor Ponta. După două trimestre de scădere economică, după șase luni de zile, am intrat în recesiune. O țară pe care a preluat-o Victor Ponta, o economie pe care a preluat-o cu o creștere economică de 2,1%, în 2012. Acum, este în situația de a intra în recesiune economică, după ce, doi ani de zile, Victor Ponta s-a ocupat numai de creșteri de taxe, de impozite, a ratat fondurile europene, a crescut șomajul. Cu toate acestea, contracandidatul lui Victor Ponta din partea Opoziției spune că nu are o problemă să guverneze cu Victor Ponta.

Eu am problemă să guvernez cu Victor Ponta, pentru că nu cred că țara mai trebuie să piardă doi ani cu o guvernare proastă. Victor Ponta este un prim-ministru slab, are pe cap o pălărie mult prea mare pentru el. Victor Ponta nu poate fi un ministru, așa cum era în 2009. În relația cu Parlamentul, era cel mai simplu minister, nu venea nici la ședințele de Guvern, i se părea prea mult să fie ministru pentru relația cu Parlamentul. Evident că-l depășește funcția de prim-ministru. Din păcate, costurile acestei încercări le plătim noi. Cu atât mai puțin, Victor Ponta ar putea fi un bun președinte. Dar, o declarație surpriză, înțeleg că pentru contracandidatul Opoziției, Klaus Iohannis, nu este o problemă să îl ținem pe Victor Ponta, în continuare, prim-ministru.”

VICTOR PONTA ȘI KLAUS IOHANNIS L-AR PUTEA GRAȚIA PE VOICULESCU

„Logica pentru care lupta se duce cu mine este teama celor care își doresc un președinte slab, un președinte ușor de manipulat, un președinte căruia să-i fie frică de ce se spune seara, la televizor, despre el, să se ducă să împace mogulii de presă, să facă frumos în fața lor și la televiziunile lor. Teama că ar putea să vină, la Cotroceni, un președinte care nu a cedat niciodată, nici în fața mogulilor de presă, nici în fața adversarilor politici. Este teama lui Voiculescu de faptul că președinte aș putea să ajung eu, pentru că d-l Voiculescu și toți susținătorii dânsului încă mai speră că ar putea fi grațiat de viitorul președinte, în mod cert, Victor Ponta l-ar putea grația pe Voiculescu. D-l Iohannis l-ar putea grația pe Voiculescu, având în vedere că, în 2009, a fost propus ca prim-ministru din partea lui Voiculescu, din partea PSD. Între 2009 și 2014, au fost împreună în USL. În vara lui 2012, au fost împreună, Voiculescu – Antonescu – Ponta – Iohannis în încercarea de a-l demite pe președintele actual, încălcând Constituția, călcând în picioare statul de drept. Deci, este foarte posibil ca Voiculescu să aibă încredere inclusiv în faptul că d-l Iohannis l-ar putea grația. Dar, are o certitudine: niciodată nu l-ar grația Elena Udrea. Niciodată nu l-aș grația pe Voiculescu, așa cum n-aș grația pe nimeni acuzat de corupție.

De aici toată această luptă de când a început campania cu candidatul PMP, cu mine.”

AVEȚI TRADIȚIE ÎN INDUSTRIE, AVEȚI COMBINATUL ALRO

„Aici, la Slatina, viziunea mea despre creșterea economică a României este bine argumentată, pentru că există un potențial mare de dezvoltare industrială. Aveți tradiție în industrie, aveți combinatul ALRO Slatina. Viziunea mea pe care eu o am despre cum ar putea să crească rapid economia românească cu un guvern competent, desigur, nu cu actualul guvern, este legată de dezvoltarea agriculturii și de reindustrializarea țării. Suntem o țară cu o tradiție puternică în industrie care, din păcate, astăzi, păstrăm doar tradiția a ceea ce a fost. Industria românească a fost vândută la fier vechi, s-a privatizat pe doi lei iar în urma acestor privatizări eșuate și, de cele mai multe ori, făcute cu rea credință, în interesul celor care au gravitat în jurul guvernărilor roșii. Acest dezastru al privatizărilor a dus la șomajul a milioane de români, care au luat calea Europei sau care au plecat să-și găsească de lucru în afara țării. Trebuie să reindustrializăm România, să folosim potențialul pe care-l avem, să creștem o industrie legată de dezvoltarea agriculturii însemnând o industrie energetică, a mașinilor și utilajelor agricole, o industrie alimentară puternică. Putem să generăm locuri de muncă și creștere economică, dezvoltând agricultura, folosind fondurile europene alocate României pentru agricultură și sprijini pe cei care doresc să reconstruiască industria românească.

În județul Olt, aveți și potențial agricol, aproape 80% din suprafața județului este teren arabil. Asta înseamnă că aici agricultura poate fi un motor de dezvoltare economică, astfel încât, în situația de acum, pe lângă faptul că aveți un șomaj ridicat, 16.000 de șomeri câți erau la ultima statistică, să fie îmbunătățită, iar tinerii să nu-și mai caute de muncă în afara țării.

Aceasta este viziunea cu care candidez. Cred că sunt cel mai bun dintre candidați. Fiecare moment istoric presupune un model de președinte. Modelul pe care România îl cere în acest moment este un președinte puternic. Activ, implicat, un președinte care niciodată nu ar sta în genunchi în fața nimănui, nici în fața mogulilor și baronilor locali în țară, nici în afara țării, atunci când trebuie să reprezinte România. Faptul că sunt femeie, cred că este un argument în favoarea mea. O femeie, pe lângă forță și determinare, se presupune că are și ceva diplomație în plus și cred că voi fi capabilă să adun în jurul viziunii mele pentru România pe toți cei care sunt în măsură, doresc și pot să pună umărul, să construiască România frumoasă.”

Dumitru SÂRGHIE

elena udrea slatina 21 elena udrea si marian vasile caracal


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments