AcasăOra SatuluiNicolae Stan, primarul comunei Colonești: Sunt hotărât să-mi dau demisia din funcția...

Nicolae Stan, primarul comunei Colonești: Sunt hotărât să-mi dau demisia din funcția de primar!

Nicolae Stan, zis Bulă, este primarul en-titre al comunei Colonești, de la Revoluție și până în prezent. Îi lipsește din palmares doar mandatul aferent legislaturii 2012-2016, timp în care primar a fost fiul său, Mircea Stan, iar domnia-sa – parlamentar al României, din partea PDL.

Om de stânga, prin definiție, și un veritabil jucător de șah (niciun parlamentar din Camera Deputaților n-a reușit să-l bată la acest sport al minții), Nicolae Stan și-a gândit, întotdeauna pozițiile politice, orice mutare și negociere, ca un jucător de șah, abil și atent la orice mișcare a adversarului.  Adversar care, de cele mai multe ori, s-a aflat în partidul drag inimii sale – PSD! Este un partener politic cu multă demnitate, pe cât de imprevizibil, de-a lungul timpului, pe atât de previzibil, în ultimul timp.

Dar să-i dăm cuvântul!

DIN CEI 70 DE ANI, AM 52 DE ANI PE CARTEA DE MUNCĂ

D-le primar, recent ați împlinit o frumoasă vârstă: 70 de primăveri! Cum e viața la 70 de ani!

Aveți dreptate, am împlinit 70 de ani! De acum încolo, ce-o mai vrea Domnul să-mi lase: un an, doi, o lună… Din cei 70 de ani, am 52 de ani pe cartea de muncă. Am fost șef de atelaj, șef de fermă, președinte de CAP, primar, deputat și acum, din nou, primar… La 70 de ani, viața e pe muchie de cuțit…

SUNT HOTĂRÂT SĂ-MI DAU DEMISIA DIN FUNCȚIA DE PRIMAR!

Între dvs. și PSD, partidul sufletului dvs., există o dragoste cu năbădăi…

De stânga am fost și de stânga voi muri. M-am născut într-o familie de oameni săraci, tata a murit când eu aveam trei luni. Nimeni nu poate să-mi conteste apartenența mea la stânga. Nu poate să afirme nimeni din județul Olt că e mai pesedist ca Stan! Avem puțini oameni de stânga în județul Olt! Nici măcar conducătorii noștri nu sunt de stânga. Primarii sunt! 60% dintre primarii județului Olt sunt niște oameni deosebiți. Vreau să vă spun ceva! Alegerile, în județul Olt, din 1990 încoace nu le-au câștigat cei care au condus și conduc partidul! Le-au câștigat primarii! Eu am obținut niște scoruri extraordinare pentru acest partid!

Noi, oamenii din comuna Colonești, și majoritatea oamenilor din județul Olt suntem oameni de stânga, oameni amărâți! Cei care au fost la conducere nu au făcut nimic pentru județul Olt!

Aduceți-vă aminte, după ce eu am ieșit deputat, ceea ce am făcut eu pentru județul Olt! Puteți să discutați cu zeci de primari, pe care i-am ajutat. Nu plecam de la ușa lui Boc, până nu rezolvam problemele primarilor. Dânșii ce au rezolvat acum? Ei ne rezolvă invers!

Cu toate că d-l Ponta, d-l Dragnea, d-l Stănescu mi-au promis că mă trec pe listă la Colegiul 2 Scornicești, ei m-au executat! Am candidat ca independent, am luat 4500 de voturi!

Între 2012 și 2016, primar la Colonești, din partea PSD, a fost băiatul meu, Mircea. L-au executat și pe el, în sensul în care n-au alocat niciun ban comunei Colonești, timp de patru ani. Asta din cauza faptului că eu n-am îngenuncheat în fața lor, ca să le pup picioarele. Văzând aceste lucruri, băiatul meu n-a mai vrut să mai candideze! N-am putut să las comuna și am candidat din nou, rugat și de mai marii partidului. Și am ieșit tot cu 90%. Cu 90% a ieșit și Consiliul Județean, cu 90% a ieșit și președintele Consiliului Județean, d-l Marius Oprescu.

Au venit alegerile din septembrie 2020! Au fost patru partide care au avut candidați! Cu 90% au câștigat și consilierii județeni, cu 90% a câștigat, din nou, și d-l președinte Marius Oprescu!

Aici vreau să spun că d-l Oprescu, cu toată lumea de față, la inaugurarea Centrului Muzeal „Aviator Alexandru Șerbănescu”, a promis că ne alocă și nouă 200.000 lei, ca să achităm cheltuielile pe care le-am făcut cu acest centru. Să știți că nu e centrul meu, e al tuturor, e al țării! Nu ne-a alocat banii până acum! Sper să se țină de cuvânt! Când s-a făcut bugetul acum, am primit cei mai puțini bani! Nu i-am intrat în voie, d-lui președinte! Nu știm cum vom rândui acest buget! Închidem localitatea… Sunt hotărât să-mi dau demisia din funcția de primar! Și consilierii locali își vor da demisia, pentru că așa ceva nu se poate!

M-a acuzat d-l Oprescu că am vândut meciul! Ce meci, domnule, că noi, cu echipa de fotbal, am cam câștigat peste tot! Suntem pe locul al doilea în Liga a III-a! Avem o echipă de fotbal foarte bună. Dar dumnealui se referea la meciul din decembrie, de la alegerile parlamentare! Păi, d-l președinte era învățat cu 90-95%! Am câștigat cu 51%! Am fost foarte bolnav în perioada aceea, am fost la pat! Pentru asta îmi spune mie că am pierdut meciul? Eu îi doresc multă sănătate domnului președinte!

LE MULȚUMESC DOMNILOR ORBAN ȘI D-LUI PREFECT HOMOREAN!

Până la urmă, ați achitat investiția privind centrul muzeal?

Da! Am făcut adresă la Guvern și la Prefectura Olt! Când Guvernul PNL a repartizat sume localităților, ne-a repartizat și nouă toată suma! Pe această cale, le mulțumesc domnilor Orban și d-lui prefect Homorean!

ÎN ANUL 2020, AM REALIZAT CEEA CE N-AM REALIZAT ÎN MULȚI ANI DIN URMĂ

Ce obiective ați inițiat și ce mai aveți de finalizat?

În anul 2020, un an foarte greu, am realizat ceea ce n-am realizat în mulți ani din urmă. În primul rând, am modernizat drumurile locale, în lungime de 6,6 km. Adică toate străzile de pe raza comunei Colonești sunt asfaltate. Am primit banii de la Ministerul Dezvoltării. Am plătit Centru Cultural, cu ajutorul guvernului, astfel era primăria închisă.

Am finalizat terenul sintetic, tip balon, prin AFIR Craiova. O lucrare extraordinară, unde se antrenează echipa de fotbal de Liga a III-a și, bineînțeles, fac sportul copiii de la școală.

Canalizarea, în lungime de 26 de km, este aproape finalizată! Am vrut să facem recepția, dar i-am impus constructorului să termine lucrarea, pentru că mai erau anumite lucrări de executat. Nu a vrut! În această situație, am respins recepția finală și am contractat alt constructor care să încheie lucrarea. În maxim două luni, finalizăm! Avem canalizare în toate cele nouă sate, cu șapte stații de epurare!

De asemenea, am început lucrările la blocul de locuințe sociale, de 52 de apartamente, prin ANL. Anul acesta sperăm să-l terminăm! Banii sunt asigurați de la Ministerul Dezvoltării.

S-a terminat licitația privind căminul cultural! Câștigase un constructor, dar a fost contestat! Contestația n-a avut acoperire, iar constructorul trebuie să încheie contractul cu cei de la CNI!

Pentru două lucruri am vrut să mai candidez: extinderea de gaze, plus branșamente, și modernizarea DC 165, cu șanțuri betonate și podețe, pentru că satele Bătăreni și Năvârgeni sunt inundabile.

Aceste proiecte sunt pe FDI. Ni s-au aprobat, am încheiat contractul cu FDI, am făcut licitație! Au câștigat doi constructori… Am dat drumul la lucrări! Am lucrări executate, pe extindere de gaze, de 23 de miliarde lei vechi! Avem lucrări executate, pe DC 165, de 16 miliarde lei vechi! O să ajung la d-l Câțu, să vedem ce se întâmplă! Acest guvern pare a fi guvernul lui Papură Vodă! Liberalii ca liberalii, dar USR/PLUS și UDMR sunt precum Calul Troian… Au trimis doi consilieri care să verifice lucrările, care au găsit totul în regulă! Așteptăm banii! Ni s-a spus că se dă drumul la buget și că se rezolvă, dar constructorul nu mai așteaptă! Unul dintre ei ne-a dat în judecată deja!

Avem implementat un sistem de supraveghere și alarmare, la obiectivele din localitate, pe care l-am făcut din fonduri proprii. Avem un sistem extraordinar, iar furturile sunt aproape de zero!

Am cumpărat, de asemenea, 45 de costume pentru membri Ansamblului „Ilie Martin”, un ansamblu cu care ne mândrim.

Stăm foarte bine sportiv cu echipa de fotbal, suntem pe locul al doilea, în Liga a III-a. Suntem pe loc de baraj pentru Liga a II-a. Dar, din vară, o vom desființa, pentru că nu mai putem s-o susținem financiar! Și aici d-l președinte Oprescu ne-a promis că ne repartizează niște bani, dar nu s-a ținut de cuvânt! Spre exemplu, Consiliul Județean Vâlcea a repartizat echipelor din județ care evoluează în Liga a III-a câte 3 miliarde de lei vechi. D-l președinte nu a binevoit! Îi mulțumesc!

D-L CÂȚU E UN OM DEȘTEPT, CARE SE ZBATE… DAR NU POATE!

Cum catalogați actualul Guvern PNL-UDMR-USR/PLUS?

Am și eu o vechime în muncă și în politică, dar vă spun că guvern mai instabil ca ăsta n-a existat în România! Dacă PNL, care e partid istoric și partid care a făcut ceva pentru România, nu-și revizuiește atitudinea față de useriști și udemeriști, care nu sunt oameni patrioți, va pierde mult…

N-am nimic cu d-l Câțu, pentru că am văzut că e un om deștept, care se zbate… Dar nu poate! Dacă nu ia măsuri cu aliații, e grav. Din 18 milioane de locuitori, chiar nu găsim un om pe care să-l punem în locul arabului Arafat?

PSD OLT NU VA MAI CÂȘTIGA NICIODATĂ ALEGERILE LA COLONEȘTI!

Care este viitorul dvs. politic?

Viitorul meu politic a fost, este și va fi de stânga. Eu nu pot să mă duc la alt partid, pentru că nu pot! Rețineți ce vă spune Stan: până în 2024, se alege praful de PSD! Nu mai avem oameni patrioți! Oamenii și-au dat seama ce fel de oamenii sunt! Îmi voi da demisia și din primar și din președinte al organizației PSD Colonești! PSD Olt nu va mai câștiga niciodată alegerile la Colonești!

AM RĂMAS MEREU ÎN SLUJBA CETĂȚENILOR!

Care este mesajul dvs. către oameni?

Chiar dacă eu îmi voi da demisia din funcția de primari, îi voi sprijini pe oameni, în continuare, să aleagă oamenii cei mai potriviți, iar acei oameni vor decide de la ce partid vor candida. Dar nu vor mai candida de la PSD.

Comuna Colonești este copilul meu, pe care l-am iubit mai mult ca pe ochii din cap. Am rămas mereu în slujba cetățenilor!

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments