AcasăActualitateNoaptea muzeelor – la Muzeul Județean Olt

Noaptea muzeelor – la Muzeul Județean Olt

În fiecare an, sub titulatura de „Noaptea Muzeelor”, are loc evenimentul cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte. „Noaptea Muzeelor” este un eveniment la care participă mii de muzee și instituții culturale din 30 de tari europene, România fiind participantă, încă de la prima ediție.

Anul acesta, în noaptea de 13 spre 14 mai, Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide larg porțile pentru vizitatori.

„În intervalul orar 18:00-19:00, va avea loc parada portului popular tradițional românesc, în parcul „Eugen Ionescu”, din fața sediului muzeului. În intervalul orar 19:30-24:00, concomitent cu vizitarea expozițiilor, se vor desfășura și ateliere de creație: modelaj în lut și ardere, experimentală în aer liber – Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”; „Înșir-te mărgărite” – confecționat brățări din mărgele; scriere pe tăblițe cerate cu stillus-ul.

Vizitarea și participarea la atelierele de creație este gratuită. Ora de intrare a ultimului vizitator este 24:00. Vă așteptăm, cu drag și emoție firească, să (re)veniți în sălile expoziționale ale muzeului, pentru a celebra, împreună, spiritul cultural european”, a declarat Gheorghe Smarandache, manager al Muzeului Județean Olt.

Persoane de contact: Claudia Balaș – șef Secție Etnografie (0727 749 995); Iohana Brătoi – șef Serviciu Restaurare – Conservare (0747 427 513); Lucian Truță – muzeograf (0748 207 667) și Florin Ciulavu – arheolog (0762 494 434).

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments