AcasăNoi controale ale inspectorilor de muncă
Array

Noi controale ale inspectorilor de muncă

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în luna noiembrie 2019, inspectorii de muncă au efectuat 224 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 245 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 143 sancțiuni, din care 137 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 103.000 lei.

itm controale netÎn luna noiembrie 2019, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți economici care îi foloseau, le-au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 14 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 14 persoane cu incapacitate temporara de muncă.

Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments