AcasăActualitateNoi echipamente moderne de intervenție pentru ISU Olt

Noi echipamente moderne de intervenție pentru ISU Olt

La începutul acestei săptămâni, a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență, în regiunea Sud-Vest Oltenia”, proiect derulat de Consiliul Județean Olt.

La întâlnirea cu mass-media locală, au participat Marius Oprescu – vicepreședinte CJ Olt, Dana Lungu – șef Serviciu Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, colonelul Marian Pică – șeful ISU Olt și colonelul Răzvan Arion – responsabil tehnic în cadrul proiectului. Valoarea totală eligibilă a proiectului, la nivelul regiunii, a fost de 22.116.330 lei, iar contribuția Consiliului Județean Olt a fost de 931.379 lei.

DSC_0016Prin implementarea acestui proiect, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Olt a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență de tip FRAP și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Cele două autospeciale fac parte din etapa a doua a proiectului „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență”. În prima etapă a proiectului, au fost achiziționate încă opt echipamente moderne de intervenție.

imagine.php„Am finalizat cu succes încă un proiect prin care CJ Olt a reușit să atragă peste 800.000 de euro pentru siguranța cetățenilor din județ. Nu este singurul proiect pe care l-am accesat. De-a lungul timpului, Consiliul Județean Olt, împreună cu ISU, a avut numeroase proiecte prin care Inspectoratul a intrat în posesia unor autospeciale moderne de intervenție. Este vorba despre «Dotarea cu echipamente a bazelor operaționale din Sud-Vest Oltenia», un proiect prin care CJ Olt a accesat și atras în județul Olt două milioane de euro, și «Managementul situațiilor de urgență», un proiect de opt milioane de euro”, a declarat Marius Oprescu.

Răzvan Arion, responsabil tehnic în cadrul proiectului, a prezentat repartizarea celor zece  autospeciale primite în cadrul celor două etape ale proiectului. Trei autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență de tip FRAP au fost repartizate Detașamentului de Pompieri Caracal, Garda de Intervenție Stoenești și Stația de pompieri Scornicești. Patru autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă au mers la Detașamentul de Pompieri Slatina, Garda de Intervenție Balș, Garda de Intervenție Vișina și la Stația de Pompieri Scornicești. O autospecială pentru descarcerări grele a fost repartizată la Stația de Pompieri Scornicești, o autospecială pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mărită (7500 l apă / 500 l spumă) – la Detașamentul de Pompieri Slatina și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi a fost repartizată Detașamentului de Pompieri Slatina.

Tot în cadrul acestei conferințe, vicepreședintele CJ Olt a mai spus că, în perioada următoare, va avea loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Optimizarea capacității de intervenție în situații de urgență, în Regiune Sud-Vest Oltenia”, prin care se vor achiziționa o autofreză de zăpadă și un autovehicul cu șenile de capacitate mărită de trecere: „Suntem datori să investim în siguranța cetățenilor din județul Olt și, în perioada următoare, așa cum am mai anunțat de Ziua ISU, vom semna un nou contract de 300.000 de euro. ISU Olt a intervenit de fiecare dată prompt, eficient și cu profesionalism, mai ales în această vară, când inundațiile ne-au încercat în majoritatea zonelor din județ. Ei au fost, de fiecare dată, la datorie și, de aceea, și noi trebuie să intervenim, la fel de prompt, în sprijinul dânșilor, pentru a le asigura utilajele necesare pentru ca aceste intervenții să fie sigure”.

I. Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments