AcasăActualitateNoi locuri de muncă în Balș! Cătălin Rotea: „Am promis că voi...

Noi locuri de muncă în Balș! Cătălin Rotea: „Am promis că voi scoate acest oraș din nămol…”

Vineri, 17 noiembrie a.c., Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a susținut, așa cum obișnuiește de când a preluat frâiele administrației de pe malul Oltețului, o conferință de presă, unde a prezentat stadiul proiectelor în curs de implementare.

Administrația Rotea are 85 de proiecte, în diferite stadii de implementare, proiecte prin care Balșul va deveni un oraș european modern. Este vorba despre proiecte privind alimentarea cu apă, canalizare, gaze,  iluminat public, sistematizare străzi și spații verzi, infrastructură blocuri, spital, școli, parc industrial și servicii publice.

De asemenea, Cătălin Rotea a anunțat că fosta fabrică IAC a fost cumpărată de concernul german Hengst, care va crea, la Balș, câteva sute de locuri de muncă, începând cu luna decembrie 2023.

Am promis că voi scoate acest oraș din nămol și îl voi aduce la nivel pe care bălșenii îl merită! Și asta se va întâmpla!

„Am promis că voi scoate acest oraș din nămol și îl voi aduce la nivel pe care bălșenii îl merită! Și asta se va întâmpla! Nu mă voi abate de la obiectivele pe care le-am propus. Sunt foarte deschis, în a dezbate lucrurile negative din oraș, nu doar lucrurile pozitive.

Avem 10 șantiere deschise, toate sunt urmărite, în cel mai mic detaliu. Toate lucrările vor fi finalizate în condiții de calitate maximă. Sunt 85 de proiecte, care vor schimba fața acestui oraș.”

Noi locuri de muncă! Bălșenii vor avea oportunitatea de a lucra din nou, la ei acasă!

„În 2019, fosta fabrică IAC, din motive de business, a luat decizia de a pleca din orașul Balș. Atunci, primăria n-a făcut nimic ca să-i convingă să nu plece. Nimeni dintre autoritățile locale nu s-a  implicat la momentul respectiv, ca să acorde vreo facilitate și să-i convingă să nu plece. Și mulți oameni din Balș au trebuit să caute locuri de muncă în altă parte. Și își pierd câteva ore din viață făcând naveta, pe ploaie, pe frig, pe caniculă… Își pierd un timp prețios, pe care l-ar putea petrece alături de familie. Nimeni n-a ridicat un deget, în 2019 sau în primăvara anului 2020, ca IAC să nu plece de aici.

Acum, la aproape trei ani, de când am depus jurământul ca primar al orașului Balș și am promis minim 500 de locuri de muncă la Balș, vreau să anunț cu mândrie, cu bucurie și cu toate sentimentele de bine pe care un om poate să le aibă, că, de ieri (16 noiembrie a.c. – n.r.!), avem un investitor nou, la Balș. Este vorba de Hengst Filtration, care a cumpărat fabrica IAC. Este o firmă multinațională de nivel înalt, cu care am avut nenumărate întâlniri, față în față, prin teleconferință, prin videoconferință și cărora le-am oferit schema noastră de ajutor de stat, 50% reducere la impozitul pe terenuri și pe clădiri, pentru a investi aici. Și, iată, că au ales să vină aici, la Balș.

Bălșenii vor avea oportunitatea de a lucra, din nou, la ei acasă! Prin voia lui Dumnezeu și cu ajutorul unor chestiuni tehnice pe care le-am putut realiza, am reușit să aducem această firmă în Balș. Este un moment de care acest oraș avea maximă nevoie.

Compania Hengst așteaptă să depuneți CV-uri, la adresa de e-mail: application@hengst.de! În decembrie, vor face primele 100 de angajări. Vorbim de minimum câteva sute de locuri de muncă, în următorii doi ani”, a declarat Cătălin Rotea.

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments