AcasăEditorialNOUL PSD CARACAL SAU ACTA NON VERBA

NOUL PSD CARACAL SAU ACTA NON VERBA

Dacă vrei să cunoști, cu adevărat, filiala unui partid, la vârf sau în teritoriu, trebuie, mai întâi, să-i cunoști conducătorii mediocri. Cei mai valoroși membri ai oricărui partid, dintre care, cândva, unii se vor ridica împotriva mediocrității, se află, de obicei, în rândurile celor mulți, necunoscuți încă.

De această cruntă realitate n-a scăpat nici PSD Caracal, formațiune care, începând cu sfertodoctul Ciocăzanu și culminând în mediocritate cu primarul aflat, astăzi, în exercițiul funcțiunii, n-a reușit să se ridice la nivelul standardelor și performanțelor obținute, în general, de Paul Stănescu și Marius Oprescu.

Criza de comandament în PSD Caracal, fără a mai vorbi de ineficiența și hiatusul lăsate de Dan Ciocan, în urma trecerii sale prin fruntea partidului, a dus la instalarea, în fruntea acestei formațiuni a inginerului Marian Doldurea, cunoscut în urbe ca un întreprinzător privat de mare succes, un filantrop și un amfitrion al artelor, domnia-sa fiind și președinte en-titre al Asociației Culturale  „Fiii și prietenii Caracalului”.

chesnoiu si doldurea psd caracal netMisiunea d-lui Doldurea, aceea de a reforma PSD Caracal, o entitate politică grav avariată, asupra căreia apasă și monstruozitățile cu privire la răpirea și presupusele crime din „casa groazei”, nu este una ușoară. Un aristocrat cu viziuni mai mult liberale decât socialiste, așa cum este d-l Doldurea, avea nevoie, în demersul său, de sânge proaspăt și de aliați cu educație și cu școală politică de stânga, iar acest deziderat, să-i zicem așa, a venit odată cu alegerea conducerii PSD Caracal, eveniment în cadrul căruia domnia-sa a fost, practic, validat pe deplin.

Îmbucurător este faptul că de-a dreapta președintelui Doldurea, în funcția de vicepreședinte, responsabil cu organizarea și planificarea politică, se află un tânăr instruit, doct, bun cunoscător al doctrinelor și ideologiilor politice, anume Adrian Chesnoiu, încă președintele AFIR România.

Nu-i cunosc pe ceilalți lideri din echipa lui Doldurea, dar îmi place să cred că noul președinte s-a descotorosit de nulitățile cu pretenții care au sufocat PSD Caracal. și mai știu că tânărul Adrian Chesnoiu (pe care l-am avut invitat recent în emisiunea „Poezia politicii”, la OLTv Slatina) poate fi port-drapelul unei reforme radicale în PSD Caracal, reformă pe care bănuiesc că și-o dorește și Marius Oprescu, președintele PSD Olt, după retragerea „aureliană” a d-lui Paul Stănescu.

Sătui de vorbe goale și de baterea apei în piuă, îndeletniciri practicate de foștii lideri ai PSD Caracal, oamenii de stânga din orașul lui Poroineanu așteaptă fapte. Conform proverbului latin: „Acta non verba!”

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular