AcasăActualitateNoul șef al ISU Olt vrea poligon de pregătire ca în străinătate

Noul șef al ISU Olt vrea poligon de pregătire ca în străinătate

Noul șef al ISU Olt, locotenent colonelul Adrian Tănase, a susținut luni prima sa conferință de presă în calitate de inspector șef al ISU Olt, funcție pe care a ocupat-o în urma concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acesta, conform declarațiilor, are planuri serioase pentru viitor, unul dintre obiectivele principale fiind constituit de înființarea unui poligon de instrucție modern, asemănător celor din occident, pentru cadrele inspectoratului.

tanase isu1Absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București în anul 2000, Adrian Tănase și-a început cariera militară în același an. Până acum a ocupat mai multe funcții de conducere printre care și ofițer I la Detașamentul de Pompieri Slatina – Garda 3 Scornicești din cadrul Grupului de Pompieri „Matei Basarab” al județului Olt sau comandant al Detașamentului de Pompieri Slatina din cadrul ISU Olt. În urma concursului organizat de IGSU, după decizia de retragere a colonelului Marian Pică, la cei 38 de ani locotenent colonelul Adrian Tănase a preluat conducerea ISU Olt. Tănase a declarat că dorește să facă unele îmbunătățiri care să asigure pompierilor o pregătire temeinică pentru a înfrunta cât mai eficient situațiile de urgență unde sunt solicitați. „Unul dintre obiectivele mele este modernizarea pregătirii cadrelor inspectoratului. Vrem să inițiem un proiect prin care să avem în dotare un poligon de instrucție pentru cadrele ISU, un poligon care se va implementa la nivel regional sau județean. Avem modele de astfel de poligoane de instrucție în străinătate, care au în dotare module de pregătire pe diverse tipuri de riscuri, gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență. De asemenea, am dori dotarea cu simulatoare, prin care putem verifica modul de pregătire, reacția cadrelor, într-o abordare mai modernă și fără să implice foarte multe costuri. Singurele costuri ar fi doar inițiale, cu achiziționarea acelor simulatoare”, a declarat locotenent colonelul Adrian Tănase.

Poligonul pe care inspector șef al ISU Olt îl dorește în județ face parte dintr-un proiect național care prevede realizarea a șapte astfel de poligoane de pregătire.

Proiectul va fi realizat cu fonduri europene prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. „La nivel zonal, regional, nu există un poligon de instrucție. Există un poligon de instrucție la Ciolpani, al ISU București, dar vorbim despre un poligon mai vechi, ce nu are dotări moderne. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în vedere să se construiască, pe fonduri europene, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, șapte poligoane în întreaga țară. Sper ca unul dintre aceste poligoane să fie în județul Olt. În Polonia, s-a făcut un astfel de poligon modern, tot pe fonduri europene, și sperăm că o să avem și noi un poligon de instrucție la nivel județean, dacă nu, măcar la nivel regional”, a explicat Adrian Tănase.

Natașa Grigorescu

- Advertisment -

Most Popular