AcasăEditorialNU CEDEZ NICI MORT!

NU CEDEZ NICI MORT!

În cei 25 de ani de democrație originală, slătinenii au bătut prea mult din palme, au aplaudat și ridicat în slăvi prea mulți cripto-comuniști și mafioți deghizați în oameni de bine (adică, lupi fioroși îmbrăcați în blăni de oaie), reușind, cu brio, să pună umărul la înaintarea înapoi a Slatinei noastre seculare.

La rândul lor, emanații politici, alții decât cei care au deținut și dețin „cheia” și „lacătul” destinelor noastre umile, au rămas captivi unui  sistem bolnav, mulțumind din inimă partidului (indiferent de culoarea acestuia), partid care – grijuliu – i-a menținut în sistem, aruncându-le și lor, după caz, resturile chiolhanurilor de partid și de stat.

Partidul, oricare ar fi el, este un laborator de creație care scoate, pe bandă rulantă niște cobai, cu creierele spălate, cobai capabili să execute orice ordin primesc de „sus”, fără să crâcnească. Sunt și cazuri fericite, în care oameni de bună credință nu-și însușesc meandrele sistemului, nu pun „botul” la darurile pe care acesta (sistemul) le flutură pe sub nasul lor și, chiar dacă, la un moment dat, au fost încorsetați și dependenți de sistem, ei au puterea, până la urmă, să iasă în piața publică și să spună adevărul.

Fiindcă – nu-i așa? – nicio ființă nu a putut schimba ceva vreodată, decât schimbându-se pe sine și refuzând, până n-a fost prea târziu, să execute niște ordine care l-ar putea priva de libertatea fizică și de libertatea de exprimare.

Un astfel de om, care merită toată atenția și aplauzele noastre (pe bune!) este actualul primar interimar al Slatinei Emil Popa. El, ca nimeni altul (similar lui), de la Revoluție până în prezent, și-a dat seama că „marii” noștri politicieni s-au  purtat ca niște gangsteri, iar supușii lor ca niște prostituate.

emil popa editorialMai clar, în privința banilor necontabilizați pentru fotbal, bani ceruți pe Legea 69/2000, Emil Popa a spus public: „Până aici… Pe aici nu se trece!”

Așa cum suporterii echipei FC Botoșani au arborat un banner pe care a scris „Avem aur de poleit catedrale, dar nu avem bani pentru spitale!”, tot așa a răspuns și Emil Popa celor care au încercat marea cu degetul, cerându-i sume importante (într-un sistem deja compromis): „Dacă dăm bani pentru fotbal, nu mai avem cu ce să plătim salariile profesorilor!”

Un răspuns năucitor, pentru unii care nu dau niciun preț pe Educație și, de asemenea, un răspuns curajos, prin care Emil Popa pune lucrurile la punct. Întrebat dacă nu va ceda, până la urmă, Emil Popa ne-a răspuns tranșant: „Nu eu sunt acela care trebuie să hotărască acordarea unor sume pentru echipa de fotbal Inter Slatina, ci Consiliul Local Slatina. Iar Consiliul Local nu este orb, ca să nu vadă care sunt prioritățile acestui oraș.

Nu cedez nici mort! Personal, nu vreau să vină Parchetul la mine ca să-mi ceară nu știu ce documente. Vreau să fiu un om liber, ca să-mi cresc copilul și să-l educ în spiritul cinstei și onoarei și vreau – cât mai stau la Primărie – ca dascălii slătineni să fie plătiți pentru munca lor nobilă!”

Mai e ceva de spus, dragi slătineni!

Dumitru Sârghie


6 COMENTARII

  1. Bravo primare,pt.ac. pozitie dar ce faci cu restul cheltuit aiurea pe asfaltări peste asfaltări,flori peste flori, anvelopari umflate la preț,firme de casă aceleași pe care CL le aproba arbeste pt ca inițiator ești și aprobator de necesitate. E bine să reflectezi și să decizi urgent pt ca dna te poate întreba și dacă nu mai ești prmar.
    Să auzim de bine!

  2. DA, mai sunt foarte multe de spus despre ” munca nobila ” a unor profesori, precum si despre managementul din invatamant. Slatina are copii si parinti minunati. Acestia doresc sa nu-si mai irosesca tineretea si banii in meditatii cronofage si lipsite de continut (rote learning). Slatina are si profesori ce isi doresc ” profesionalizarea carierei didactice”, o alta minciuna a ” Programului de guvernare”. GRIP este angajat in schimbarea generata de COMPETENTA masurabila.

  3. I-ti dai seama ce colon are asta .Ce realizare . Da uita sa spuna ca jumate din unitatile de invatamint din Slatina nu si-au platit retinerile si contributiile la bugetul statului , iar luna asta pe 15 nu mai iau dascalii nici restul de plata . Au aprobat doar pe hartie. Rusine ! Ce se vede la posturile nationale de televiziune sunt numai intoxicari ca sunt bani . Numai minciuni nu sunt bani deloc , tara e in criza , asa o preda PSD-ul . Ce se vede la TV se reproduce la nivel local la o scara mai mica ! De curiozitate sa vedem ce firme efectueaza lucrarile atribuite de C.L . in ultima sedinta! Iar matale nea Mitica, nu te dezici deloc, observ ca ti-a cazut paru’ da ….limba s-a facut smilgher!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments