AcasăOra SatuluiNu mai vreau ca Icoana să fie în coada listei comunelor din...

Nu mai vreau ca Icoana să fie în coada listei comunelor din județ!, a declarat Valentin Miu, candidatul PNL Olt, pentru Primăria Icoana

Exponentul generației noului val al liberalismului românesc, cu vederi moderne, proeuropene, Valentin Miu, profesor de Religie, este candidatul PNL Olt pentru funcția de primar al comunei Icoana, sprijinit fiind de o echipă capabilă să-și realizeze împreună obiectivele propuse.

Valentin Miu este consilier local al Comunei Icoana, are 39 de ani, este căsătorit, are doi copii, de 13 și, respectiv, 9 ani, fiind dispus, așa cum a declarat, pentru Linia Întâi, să înlăture, pe viitor, „nepăsarea, bătaia de joc și incompetența actualei echipe a Primăriei Icoana”.

Veți candida, din nou, la PRIMĂRIA COMUNEI ICOANA, la alegerile din 2024?

Da, voi candida, anul acesta, pentru funcția de PRIMAR al COMUNEI ICOANA, alături de o echipă care mă va sprijini să realizez obiectivele pe care ni le-am propus, lucruri pe care ni le dorim, cu toții, de foarte mult timp.

De ce candidați la ICOANA?

Candidez la ICOANA, pentru că această comună are nevoie și merită un om care poate aduce un suflu nou de dezvoltare. Oamenii de aici merită să fie ajutați să se dezvolte. Suntem aproape de calea ferată, de DEx12 și putem ajuta oamenii să acceseze fonduri nerambursabile, ca să-și clădească, acasă la ei, propriile afaceri. Consider că  actuala conducere a primăriei nu a dorit să ajute pe nimeni, considerând că, în felul acesta, poate domina tot ce mișcă în comuna asta.

Candidez la ICOANA, pentru că sunt omul eficienței și al rezultatelor. La fel ca toți oamenii din sat, m-am săturat de scuze și de motive inventate, pentru toate lucrurile nefăcute. „Nu e drum în sat, că nu am avut timp să-l fac!”, afirmă doamna primar în funcție… Uitați-vă la alte comune, la alte localități, unde primarii au timp să facă, într-un mandat, cât nu s-a făcut la ICOANA, în două! La ICOANA, am fost lăsați în paragină, în sărăcie și în praf. Nu este posibil ca, în anul 2024, la noi să nu existe canalizare, gaze, asfalt!

Cu ce alte probleme se confruntă acum ICOANA?

Pe scurt: cu nepăsarea, bătaia de joc și incompetența, primite din partea conducerii primăriei! Pe larg? Sunt foarte multe de spus! Nu mai vreau să mai fim în coada listei comunelor din județ! Drumul DC 98 Ursoaia este dovada incompetenței de a implementa un proiect câștigat de alții! Suntem în anul 2024, DC 98 Ursoaia – un proiect de asfaltare câștigat în 2014 (acum 10 ani!!), dar totul e la fel… De fapt… mai rău!!! Degeaba încearcă singura femeie-primar din județ să arate că se lucrează… S-a început betonarea șanțurilor în sat, dar betonarea se face cu pământ din… Sadină! Ar zice cineva că măcar e gratis… NU E!!! S-au plătit 30 de miliarde de lei vechi. Pentru ce?! Rezultatul se vede!

Dintr-o problemă… multe altele vin! Oamenii din comună nu pot beneficia de transport în comun! Pe ruta Ursoaia-Potcoava-Slatina nu circulă niciun autobuz. De ce? Nu vrea nimeni să-și rupă mașina în gropile de pe drum! Unde e transportul gratuit, promis în 2016, pentru deplasarea cetățenilor la spital, APIA, forțele de muncă și alte probleme? În timp ce la alte comune s-au făcut demersuri și s-a reușit asigurarea unui mijloc de transport, prin sat, la noi totul e tratat cu indiferență!!

Problema nu e  doar la Ursoaia, la DC 98, problema e că nicăieri nu se vede vreun progres! Nici la ICOANA, ulițele promise nu au fost asfaltate, iar la Floru oamenii au parte doar de… praf în ochi, de la actuala conducere a primăriei!!!

Un alt exemplu al nepăsării și incompetenței actualei primărițe este și puntea peste Plapcea! Oamenii nu mai pot merge nici pe jos și depind de această legătură între sate, au nevoie să meargă la  dispensar, la farmacie… NU ÎI PASĂ!

Cum să faci treabă când dai cu piciorul unor proiecte aprobate pe care nu poți (sau oare, nu vrei?!) să le pui în practică? ALT PROIECT CÂȘTIGAT DE ALȚII, ALT EȘEC AL PRIMĂRIȚEI!!! În comuna ICOANA, a fost câștigat  și un alt proiect pentru canalizare… dar nimeni nu l-a mai implementat!!!

Vorbim de lucruri esențiale: CANALIZARE, GAZE, DRUMURI PIETONALE și ASFALT!!! Servicii de bază, fără de care tinerii pleacă din sat, bătrânii rămân singuri… Ce să mai vorbim de investitori?

INCOMPETENȚĂ TOTALĂ, dar și TRUFIE! RUȘINE!!! Și totuși… ICOANA NU E O COMUNĂ SĂRACĂ!!! Bugetul primăriei se ridică, anual, la 46 miliarde lei vechi. Bani de la Guvern, dar și bani de la noi! Bani din taxe și impozite! Plătim impozit pe mașini, să sărim, din groapă-n groapă! Oamenii întreabă: Dar cu banii… ce-ați făcut? Ce s-a făcut cu banii noștri? Pentru DC 98 Ursoaia, devizul inițial a fost de 62 de mld lei vechi, iar acum devizul a tot crescut la peste 100 mld lei vechi! PREȚUL CREȘTE, NIMIC NU SE VEDE! Plătim piatra din gârlă, cu 30 de miliarde de lei?

VALENTIN MIU – CE NE PROPUNEM?

Ne propunem să asigurăm oamenilor din comuna ICOANA condiții normale pentru anul 2024.

Canalizare – pentru fiecare gospodărie!

Gaze fiind conductă de gaze până în Icoana, cred că este o oportunitate pe care trebuie să o valorificăm – să racordăm locuitorii comunei Icoana, la gaze;

Asfaltarea drumurilor principale ale comunei și întreținerea acestora, asfaltarea ulițelor, din toate satele din comună, REALIZAREA drumurilor pietonale – prin lucrări de calitate, trainice;

Transport public în toate satele comunei;

Atragerea investitorilor în comună – pentru dezvoltarea economică a localității;

Atragerea de fonduri externe nerambursabile – pentru dezvoltarea comunei și a tinerilor care doresc să se dezvolte;

Înființarea unei echipe de fotbal;

Sprijinirea activităților culturale;

Soluționarea rapidă și eficientă a solicitărilor oamenilor, la PRIMĂRIE.

Un mesaj pentru locuitorii din comună?

Nu se mai poate! Trebuie să fim uniți și să schimbăm, la noi în comună, tot ce nu e bine! ICOANA MERITĂ MAI MULT!

A consemnat Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments