AcasăActualitateNumărul 3, în acest an 2013, al Revistei OLTART începe cu Felicia...

Numărul 3, în acest an 2013, al Revistei OLTART începe cu Felicia Filip și se sfârșește cu Jaques Prevert

A apărut numărul 3, în acest an 2013, al Revistei de cultură OLTART, aflată sub coordonarea redactorului-șef Constantin Voinescu și sub zodia generozității Editurii Hoffman, patronată de cel mai bun prieten al scriitorilor din Olt, profesorul Andi Barcan. Revista este prefațată princiar de un text al cunoscutei  soprane Felicia Filip, care și-a „coborât mintea în suflet”, celebrând armonia, splendoarea și metafizica nemuritoare a muzicii. Salutăm „Întoarcerea” scriitorului Cornel Nicolae către paradisul acesta terestru numit „literatura română”, și-l menționăm confratern pe profesorul C. Voinescu, care semnează o cronică de substanță cu titlul „Aurelian Dumitrescu – Noapte de ianuarie sau poemul continuu”.

olt art nr 4În continuare, poeți, publiciști, istorici, artiști plastici și alți penițari de toate calibrele dau sens celei mai prestigioase reviste de cultură, apărută după Decembrie 1989. Între aceștia, amintim pe poetul Ciprian Chirvasiu, pe scriitorul, estetul și moralistul Silviu Gorjan, pe istoricii G.D. Iscru și Laurențiu Guțică, pe criticul de artă Teodor Praxiu, pe artistul plastic Cristina Bacicu-Botez, rezumându-ne doar la câteva nume din avangarda acestei echipe editoriale care – iată – vrea să lase ceva sublim în urma trecerii ei prin lume.

De menționat faptul că revista se încheie cu prezentarea poemului lui Jaques Prévert,  “Parisul noaptea”, într-o traducere de Pavel Nicodim.

Dumitru Sârghie

N.r.: Revista se găsește la chioșcurile Media Press din Slatina, la prețul de 10 lei


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments