AcasăEditorialNumele și pronumele...

Numele și pronumele…

Absolvenți cu Magna Cum Laudae ai unor Facultăți de Nimicologie, politicienii noștri – indiferent de culoarea lor politică – n-au făcut altceva decât să împodobească nimicul produs de ei cu lauri. Ineficiența lor plenară în viața statului, ca și traumele produse de ei poporului român, a fost dublată de o incultură strigătoare la cer.

Eșalonul doi comunist, fiii, verii și nepoții foștilor ștabi comuniști, gardați de fiii, verii și nepoții securiștilor lui Ceaușescu, n-au mai avut nevoie să învețe carte, ca să ocupe cele mai importante poziții în aparatul politic, administrativ, cultural și financiar al acestei țări oropsite. Și-au tras diplome de toate calibrele, fiindcă bunicii, unchii, nașii și tații lor deveniseră, între timp, conducători de doctorate, masterate și școli naționale de apărare și securitate (vezi-l măcar pe semi-sfertodoctul Gabi Oprea) și și-au băgat, nenorociții, țara în buzunare.

N-a avut țara asta, de la Decebal încoace, conducători mai setoși de aur și mai analfabeți, decât i-am avut noi, de la Revoluție și până în prezent. Atât noi, ziariștii din Olt, cât și cei de la București și de aiurea, am consemnat, de-a lungul timpului, perlele lexicale ale acestor impostori, cocoțați în pozițiile-cheie ale acestui stat securistic și cripto-comunist.

Îmi aduc aminte de discursurile sforăitoare ale fostului prefect de Olt, Oto Popescu (pedelist, pesedist, aldist, liberalist) care, în loc de „imixtiune” spunea, Doamne, cu câtă grație și candoare, „imixtitudine”. Apoi, de o profesoară de română, aflată în board-ul de conducere al PNL Olt (Nomina odiosa) care, vădit enervată de criticile ziariștilor, ne spunea, cu mânie proletară: „Să vă fie rușine, că vă luați de mine, eu sunt «cadră didactică»!”

Exemplele sunt nenumărate și variate, în comicul și tristețe lor și ele pot fi repartizate judicios în dreptul tuturor politicienilor de la noi din Olt și din țară, fără discriminare de sex, religie, culoare politică etc.

După părerea noastră umilă, cei mai mulți analfabeți locali i-a avut Darius Vâlcov în PDL Olt. Niciodată până la el, în județul nostru, n-au fost promovați atâția cretini și atâția lipitori de afișe în posturile cele mai importante. Șoferii lui, ca și nevestele acestora, ajungeau directori de instituții, repetenții clasei erau secretari de stat și directori în ministere, fufele blonde și brunete, care numărau până la 10, cu ajutorul lui Darius, aveau funcții în Parlamentul României… Ba, mai mult, la Bruxelles m-am întâlnit cu o astfel de creatură blondă, care n-a reușit niciodată să facă acordul între subiect și predicat, dar care a condus cultura Slatinei, cale de ani buni, pe vremea lui Darius Întâiul.

Să n-o mai lungim… Tot Vâlcov și-a tras, pe atunci, un director de spital, care – într-o emisiune în direct – după ce i-am reproșat lipsa de medicamente din instituția lui, s-a răstit siderat la mine: „Dă-mi numele și pronumele pacienților care au cumpărat medicamente!” Erau în acea emisiune și Darius Vâlcov, dar și actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, care au plecat capul rușinați de prostia prostului. Dar tot ei l-au susținut în continuare pe acel imbecil, „grație” căruia spitalul din Slatina devenise, în accepțiunea întregii națiuni „Spitalul Morții”!

Recent, ministresa Carmen Dan siluiește și ea limba română și le spune ziariștilor: „Vreți să vă dau eu, acum, nume și pronume și toate cele?” Un alt pesedist, cocoțat în vârful șurii, aflat în Războiul de 100 de ani cu limba țării sale, este zvârcolacul Olguței, Claudiu Manda, care ne spune că a venit la DNA, pentru ca președintele lor, Liviu Dragnea, să nu mai fie „admolestat”. Între timp, Revoluția continuă…

Doamne, și abia s-au împlinit 100 de ani de la Revoluția Bolșevică!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments