AcasăCulturăO CATEDRALĂ A POEZIEI LA MIZIL

O CATEDRALĂ A POEZIEI LA MIZIL

27 ianuarie 2024. Am intrat în aula Liceului „Grigore Tocilescu” din Mizil, ca într-o catedrală  a poeziei. Am fost primiți  cu pâine și sare, noi, oaspeții  de seamă  ai cuvântului,  aducând  slovele noastre  să  lumineze  și  să  se lumineze, în  această  „catedrală” pentru frumos.

Festivalul de poezie și epigramă  „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția  2024, a reușit să  adune oameni talentați  de pe ambele maluri ale Prutului, creatori de toate vârstele, care și-au deschis sufletele,  unii în  fața  celorlalți, în amfiteatrul unității de învățământ, recitând poeziile proprii, epigrame cu tâlc și  replici pe măsură,  cântând, expunând  idei și  concepții de artă  și  de viață.  Ne-am bucurat să avem printre noi, ca un etalon al culturii pe Profesorul Universitar Dr. Ion Bogdan Lefter, Profesorul Universitar Dr. Adrian Cioroianu, Director al Bibliotecii Naționale, pe amfitrionul nostru, sufletul acestui festival prof. Dr. Bădicioiu Laurențiu, alături de profesorul Victor Minea care au fost deosebit de ospitalieri,  generoși, buni organizatori ai unui eveniment  de  clasă  europeană.

Atmosfera a fost una plăcută, familiară. Au fost apreciate la scenă deschisă  intervențiile  autorilor de poezie și  epigramă, replicile au venit imediat,  spre deliciul tuturor participanților. Sala de festivități a Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu” a fost arhiplină, au existat intervenții telefonice în direct cu personalități culturale, aflate pe alte meleaguri,  prieteni ai Festivalului „Romeo și Julieta la Mizil”, participanți la alte ediții. S-au împărțit diplome pentru premii și mențiuni.

Județul Olt, respectiv Municipiul Slatina a fost reprezentat, cu succes, de un evaluator, poetul Dumitru Sîrghie-Mitif și doi poeți aflați pe podium, respectiv Marin RADA și Nicolaie DINCĂ.

În final, a fost realizată fotografia de grup, care va rămâne ca dovadă a trecerii noastre prin această „Catedrală a Poeziei”, Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”, în  anul de grație 2024.

Marin RADA


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments