AcasăEvenimentO clipă de istorie trăită. O oră de neuitat..

O clipă de istorie trăită. O oră de neuitat..

ASR Principele Nicolae al României, însoțit de Cristina Parii (asistent ASR Principele Radu al României), de către cei doi viceprimari ai Slatinei și de Dan Stoichicescu –  directorul Cancelariei Prefectului,  a  vizitat, ieri, pe durata unei singure ore, comuna Osica de Sus. L-au întâmpinat cu pâine și sare, Ion Ciocan – primarul comunei, funcționarii primăriei, conducerea Asociației ProMemoria și un grup de osiceni.

În sala de consiliu, împodobită festiv în culorile drapelului național, s-au purtat discuții despre cele mai importante proiecte ce se desfășoară, în prezent, în comună, dar și despre perspectivele de dezvoltare ale „municipiului rural” Osica de Sus, comuna din județul Olt cu cel mai mare număr de locuitori.

asr printul nicolaePrincipele Nicolae a fost invitat să scrie în Cartea de Onoare  și a primit din partea primarului o pâine care reproduce stema Casei Regale a României, un exemplar din monografia comunei și primele două numere ale revistei „Rădăcini” editată de Asociația Culturala ProMemoria.

La rândul său, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a oferit bibliotecii liceului două exemplare din albumul „Anul Regelui”, editat cu ocazia împlinirii de către Majestatea Sa Regele Mihai a venerabilei vârste de 90 de ani. Prezentarea Liceului Teoretic „Ion Gh. Roșca” a revenit doamnei director profesor Sorina Dude care nu a uitat să menționeze momentul de doliu în memoria celui care a fost mentorul spiritual al liceului, profesorul universitar dr. Ion Gheorghe Roșca, rectorul Academiei de Studii Economice din București care s-a săvârșit din viață în ziua de 6 aprilie, zi în casr printul nicolae 2are Academia aniversa 100 de ani de existență.

Deși liceenii, colegii lor, se aflau în vacanța de primăvară, cei doi elevi olimpici la literatura română, Marius Sima și Patricia Pâinicică, l-au întâmpinat pe Principe în holul liceului și i-au înmânat  două numere ale revistei școlare „Corola”, iar, în amfiteatrul liceului, delegația a fost plăcut surprinsă să asiste la repetițiile Ansamblului „Doina Romanațiului”, ansamblu condus de profesorul Sterie Paraschiv.

Un grup de profesori ai liceului și directorul adjunct Viorel Enuș l-au salutat deopotrivă pe Alteța Sa Regală la Centrul de Informare și Documentare unde, în încheierea vizitei sale, Principele Nicolae a afirmat: „România este o țară foarte frumoasă, iar oamenii de aici m-au întâmpinat cu foarte multă căldură sufletească.” O ora de neuitat…

Linia Întâi

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments