AcasăLa ordinea săptămâniiO funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei

O funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei

Florin Barbu este un tânăr economist, care ocupă cu succes funcția de director al Direcției Economice a Primăriei Slatina. Este slătinean get-beget și provine din părinți intelectuali, respectiv tatăl – profesor, iar mama – învățătoare. A absolvit, în 2003, Facultatea de Științe Economice din Craiova și apoi un Masterat în cadrul ASE București.

Drumul carierei sale a fost prefigurat în Liceul „Radu Greceanu”, pe care l-a absolvit în 1999, specializându-se în informatică. A plecat pe drumul fără întoarcere al carierei sale profesionale cu gândul că, în această țară și în acest județ „încă nu-i totul pierdut”. Că generația tânără, în ciuda disprețului cu care au tratat-o majoritatea guvernelor din 1989 încoace, poate să reprezinte avangarda clasei politice de mâine, dar și a profesioniștilor, în toate domeniile, de care România are nevoie, capabili să ne scoată din această lungă noapte post-decembristă.

florin barbu 579Până să ajungă conducătorul deplin al  Direcției Economice slătinene, Florin Barbu a urcat scara profesiei treaptă cu treaptă, fiindcă i-a plăcut tot timpul să învețe și să fie la curent cu toate noutățile din domeniu. Încă de când a fost director la Direcția de Venituri a Primăriei Slatina, și-a organizat foarte bine serviciile, având în vedere experiența pe care o acumulase ca angajat al Primăriei Slatina, pe Serviciul de Executare Silită, ca inspector, apoi ca șef serviciu Constatare, Impunere, Control persoane Fizice, toate aceste funcții – în cadrul Direcției de Venituri.  În 2010, a fost promovat în funcția de director executiv pe Venituri, iar din aprilie 2011 ocupă poziția de director economic al direcției mai sus amintite.

Florin Barbu a trecut astfel, așa cum am mai spus, prin toate serviciile, de la funcțiile cele mai joase, până la cele mai înalte, profesionalismul său fiind recunoscut nu numai de către primarii Slatinei, care s-au succedat la putere din 2005 încoace, dar și de majoritatea oamenilor din societatea civilă slătineană.

„Nu e important numai ce încasezi de la oameni sau de la agenții economici, important este și punctul de vedere al inspectorilor cu referire la modul cum se scriu documentele, pentru că noi avem și sume care se pot prescrie, și sume care se pot imputa, însă pe toate trebuie să le argumentăm în lumina legii, pentru ca totul să meargă bine, să nu se impute nouă, pe viitor, anumite sume!”, a declarat, recent, d-l Florin Barbu.

Întrebat cât de important a fost politicul în ascensiunea sa profesională, Florin Barbu a răspuns:

„Singurele criterii de bază pentru ascensiunea profesională a oricărui om sunt meseria și pregătirea permanentă. Nu poți practica o meserie în cadrul acestei Direcții doar pe baza unui carnet de partid. Trebuie să știi să citești și să aplici legile și actualizările Codului Fiscal, legi pe care trebuie să le înțelegi și să le aplici corect. Cred că știți că o funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei. Sunt funcționar public și nu am voie să fac politică. În orice instituție, oriunde în lumea asta, oricât de pregătit ai fi, nu poți să le știi pe toate. Întotdeauna vor exista câțiva oameni mai pregătiți din punct de vedere profesional. Nu am nicio temere, atunci când se va schimba puterea politică, fiindcă sunt pregătit profesional să lucrez în orice altă instituție, în care se cere meseria mea!”

Timpul domniei-sale este împărțit între ocupația pe care-o are la Direcția Economică și familie. Băiețelul său, Răzvan, se află în Clasa pregătitoare, iar Florin Barbu, conform educației pe care a primit-o de la tatăl său, este – la rându-i – numai „ochi și urechi” în privința  educației fiului său.

Are și alte „apucături”: joacă fotbal, o dată sau de două ori pe săptămână, și merge la film ori la teatru, la Centrul Cultural Eugen Ionescu. Aptitudinile sportive le-a deprins de la tatăl său, care este profesor de sport.

De când se află la conducerea Direcției Economice, colectarea taxelor și impozitelor a devenit mult mai ușoară, el punând în aplicare metode tehnice moderne de colectare, pentru ca omul să nu piardă prea mult timp, dorind să-și achite obligațiile către Primărie. Florin Barbu nu are un program anume de audiențe. Cine intră la domnia-sa în birou își rezolvă, într-un fel sau altul, în lumina legii, problemele. A încercat întotdeauna să explice oamenilor importanța bugetului unei comunități cum este Slatina, ce înseamnă să-ți plătești, ca membru al acestei comunități, datoriile la timp, domnia-sa fiind și îngăduitor cu cei lipsiți de mijloace materiale și aflați în căutarea unui loc de muncă.

Ne persistă și acum în memorie acea frază înfiorător de adevărată și de dureroasă pentru toți șefii acestui oraș, promovați exclusiv pe criterii politice: „O funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei!”

Aviz impostorilor din fruntea bucatelor!

LINIA ÎNTÂI


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments