La conferința de presă, organizată recent de PNL Olt, Linia Întâi i-a adresat lui Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, trei întrebări. Legat de degringolada recalculării pensiilor de către Guvernul PSD-PNL, trebuie remarcat faptul că nu a ezitat să spună că responsabilitatea problemelor legate de acest subiect aparține întregului Guvern, nescoțându-l din ecuație nici pe liberalul Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii. Recunoaște faptul că radicalismul său antipesedist a fost temperat multă vreme de colegii săi liberali de la nivel central, însă începând de sâmbătă, după Congresul PSD, se pare că s-a dat un fel de dezlegare la… pește, în sensul că liberalii au voie să răspundă „La acuzele, la injuriile, la mârlănia și mitocănia” pesediștilor.
Gigel Știrbu mai spune că, în conjunctura politică actuală, „O guvernare de dreapta ar fi o curățire a mediului politic românesc!”
Cine conduce Casa Națională de Pensii, d-le deputat?
Casa Națională de Pensii este condusă de un domn Baciu, de la Dolj. Este liberal… Eu cred că responsabilitatea este la nivelul întregului Guvern. Nu cred că d-l Baciu a făcut această recalculare a pensiilor. Noi, de obicei, aruncăm vina pe acarul Păun. Eu cred că principalii vinovați sunt, în ordine: d-l premier Ciolacu, d-na ministru a Muncii, d-l Baciu, adjunctul d-lui Baciu și așa mai departe.
Cred că toți acești oameni au greșit, în frunte cu premierul Ciolacu. A existat o presiune extremă de la nivelul Guvernului pe angajații Casei Naționale de Pensii. O presiune cum n-a existat niciodată. De ce? Pentru că trebuia făcută această recalculare, pentru că vin alegerile. Și pensionarii trebuie să voteze… Iată că această nenorocită de presiune a dus la aceste greșeli flagrante. Această presiune nenorocită din dorința de a acumula capital electoral.
Dacă oameni erau lăsați în pace să-și facă treaba și nu era presiunea imensă asupra lor, eu sunt convins că ei își făceau treaba și nimeni nu avea de suferit. De ce de fiecare dată, în an electoral, se naște această discuție despre pensii? De fiecare dacă, în an electoral, trebuie să vină cineva să spună: „Mărim pensiile!” „Cu cât?” „Nu contează! De la mine, de la Buzău, dăm pentru toată lumea!”
Radicalismul dvs. antipesedist este împărtășit, la nivel național, și de ceilalți colegi ai dvs.?
Acest radicalism e mocnit. Eu am tăcut, pentru că am fost rugat de către conducerea centrală, știind că sunt un antipesedist înfocat și fiind într-o alianță, să ne temperăm, oarecum mesajele. Începând de sâmbătă, fără să ni se traseze vreo direcție, parcă la un semn, aproape toată conducerea PNL, la nivel central sau la nivel local, a avut reacție la ceea ce au făcut acești indivizi. La acuzele, la injuriile, la mârlănia și mitocănia acestor oameni.
Și atunci declarația lor, post-congres, cum că veți rămâne împreună, cum se mai justifică?
Nu știu! Ei trebuie să dea justificări în această speță. Acum eu cred că, pentru România, cea mai bună guvernare ar fi o guvernare de dreapta, care să oprească hoțiile acestor oameni. Care să scoată la iveală ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii, ce s-a întâmplat la ANIF etc. O guvernare de dreapta ar fi o curățire a mediului politic românesc. Iar eu cred antreprenorii din România așteaptă acest lucru. Mediul privat din România așteaptă acest lucru ca pe o gură de oxigen.
Dumitru Sîrghie
,,Recunoaște faptul că radicalismul său antipesedist a fost temperat multă vreme de colegii săi liberali de la nivel central, însă începând de sâmbătă, după Congresul PSD, se pare că s-a dat un fel de dezlegare la… pește, în sensul că liberalii au voie să răspundă „la acuzele, la injuriile, la mârlănia și mitocănia” pesediștilor.
Acum eu cred că, pentru România, cea mai bună guvernare ar fi o guvernare de dreapta, care să oprească hoțiile acestor oameni. Care să scoată la iveală ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii, ce s-a întâmplat la ANIF etc. O guvernare de dreapta ar fi o curățire a mediului politic românesc. Iar eu cred antreprenorii din România așteaptă acest lucru. Mediul privat din România așteaptă acest lucru ca pe o gură de oxigen.,,
Pentru aceste deziderate realizabile, macar teoretic, te felicit public dle deputat si presedinte al PNL Olt.
Intrebarea este : cand PNL va avea(DACA VA AVEA) CURAJUL, DEMNITATEA SI PUTEREA SA INTRODUCA MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA ACTUALULUI GUVERN?
Este singura modalitate DE A AVEA CU ADEVARAT O GUVERNARE DE DREAPTA…!
A doua intrebare : CU CINE VETI GUVERNA,,PE DREAPTA,,? Nu vedem nici o actiune clara, concreta, de unire a fortelor,,democratice,, de dreapta sub sceptrul inca in mana al dlui general Ciuca!!!!
Guvernam de dragul,,stabilitatii,, dar in defavoarea noastra(PNL) si…mai vedem!!
Oare o fi mai important ca principalii actori politici ai PNL sa-si pastreze functiile si sinecurile actuale in defavoarea imaginii din ce in ce mai stinse a partidului in fata electoratului PNL?
Pot paria cu oricine din PNL ca, in actuala conjunctura, cand PNL nu este capabil la nivel central sa-si pozitioneze viitorul politic in cel mai scurt timp, PSD VA RACOLA, DIN NOU, MULTI PRIMARI AI PNL!!!!!!!!
Chiar si in judetul Olt……Este total suspecta ,,tacerea de aur,, a dlui Oprescu &comp in relatia cu PNL Olt…
Ursul latra…caravana trece!!!!
Tace si le face……ca orice ,,profesionist,, in materie de smecherii politice !!!
Concluzionand, domnilor PNL-isti : este nevoie de ,,forte noi, proaspete,, de oameni care inca mai doresc ca liberalismul in judetul Olt sa redevina o necesitate si o prioritate politica!
Sunt inca doritori dar trebuie motivati de actiuni concrete, eficiente si cu priza la…public!
Gen Mario de Mezzo……Mult succes si…atentie la PSD !!!!!