AcasăActualitateO nouă zi, alți copii, alte povești în cadrul Proiectului  Național „Citește...

O nouă zi, alți copii, alte povești în cadrul Proiectului  Național „Citește 100 de povești”, inițiat de Asociația Ovidiu.ro.

Începând din 14 iunie, în intervalul orar 17:30-18:30, în Parcul Tineretului din Slatina, Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” organizează întâlniri cu copiii preșcolari, pentru stimularea lecturii în grădiniță și familie.

Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina este parte activă din Programul National pentru stimularea lecturii în grădiniță și familie „Citește-mi 100 de povesti!”, inițiat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, desfășurat sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

Acțiunea s-a desfășurat fiecare zi, iar mâine, 18 iunie a.c., este ultima zi, unde sunt așteptați copiii care zilnic trec pragul grădiniței, cei care au frecventat-o, cei care, din toamnă, își doresc să se alăture, precum și fiecare copil ce dorește să facă o pauză de la joacă.

Activitatea de azi a fost desfășurată sub îndrumarea doamnelor educatoare Cristina Anton, Maricica Pîrvan și Mariana Oțeleanu.

„Prin derularea acestor activități, încercăm să producem o schimbare în grădiniță, dar și în familie. Obiectivul nostru este de a apropia mai mult copiii de lectură, de a aduce în atenția lor cărți cu teme actuale, cărți care reprezintă o nevoie în viață, care să îi ajute în viitor.

Este necesar să punem accent pe zona emoțională, să prezentăm copiilor povești cu mesaj clar și puternic.

Încercăm să îi convingem pe părinți să citească zilnic o poveste copilului pentru a crea o legătură afectivă puternică între ei și copii. Recomandăm colegelor, părinților,

să citească copiilor povești scurte, cu text puțin, cu ilustrații cât mai mari, pentru a nu plictisi sau obosi copilul, pentru a înțelege cât mai ușor mesajul transmis. Întâlnirea cu copiii nu s-a rezumat numai la prezentarea poveștilor. Ne-am jucat împreună cu ei, le-am oferit semne de carte, baloane și le-am propus să ne întâlnim și în timpul vacanței de vară”, a declarat Cristina Anton!

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments