AcasăEditorialO SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN MINTEA UNOR PESEDIȘTI AFLAȚI ÎN CAPTIVITATE

O SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN MINTEA UNOR PESEDIȘTI AFLAȚI ÎN CAPTIVITATE

Am văzut pe Facebook o poză cu un cal „priponit” de un scaun de plastic, sub care era și o explicație pe măsură, în limba engleză, pe care am tradus-o cu aproximație: „Uneori, lanțurile care ne împiedică să fim liberi sunt mai mult în mintea noastră decât în realitate.”

Aș lega această imagine hazoasă, dar și tristă în același timp, cu informațiile pe surse, care circulă pe toate rețelele de socializare, conform cărora 33 de lideri PSD au semnat o scrisoare, prin care cer convocarea CEx al PSD și care ar viza înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului.

cal li netDeși, inițial, am fost tare entuziasmat de această „știre-bombă”, acum mă îndoiesc de faptul că ea ar conține vreun atom de adevăr. Admit, totuși, că ea – scrisoarea – ar putea fi inițiată și semnată nu doar de 33 de lideri ai PSD, ci de mult mai mulți, atâția cât le-ar trebui așa-zișilor contestatari din partidul celor trei roze, ca să-l trimită pe Liviu Dragnea după țigări.

Din păcate, fiecare în parte este legat de câte un scaun de plastic, cu câte un lanț imaginar din păpădie… În mintea lor, stăruie ideea că nu pot ieși, niciodată, din captivitate…

Așadar, respectiva scrisoare semnată de cei 33 de ștabi PSD s-a pierdut în mintea lor și a unui număr mare de români, care așteaptă mântuirea de la un PSD contra celuilalt PSD, adică de la partidul paralel, care este, ca și statul paralel, o fantasmagorie. Între timp, Opoziția liberală doarme pe ea…

Și, atunci, mă întreb: dacă cei 33 de pesediști nu pot mișca din loc un scaun de plastic, cum ar putea, oare, să demită un „erou al națiunii”, un Greuceanu al „dreptății absolute”, – a se citi Liviu Dragnea?

Parabola cu calul „priponit” de un scaun de plastic ne poate fi și nouă atribuită, atâta timp cât votăm cum votăm și cât ne consolăm nefericirea cu proverbul mioritic „Capul plecat sabia nu-l taie!”

Cred că va mai curge multă apă pe Olt, până ce visul pesediștilor, acela de a ieși de sub jugul de fier al lui Dragnea va deveni realitate… Câtă, Domnule vicepremier, Paul Stănescu?

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Lasă- i asa cu acest Dragnea,,,eroul,, de la Teleorman, că oare cine știe ce monstru mai naște acest PSD!Hai să luăm istoria celor 28 ani si vom vedea de ce au fost capabili acești indivizi înhamati la căruța tranziției(hoției)! ORICUM OMul zilei este Tudorel Toader care a spus negru pe alb:„Justiţia din România nu e de natură să garanteze drepturile şi libertăţile cetăţenilor”Prefect adevărat! Dar eu vă spun că Liviu Dragnea sau Darius Valcov nu sunt mai prejos ca unii dintre membrii puterii judecătorești cunoscuti chiar de mine!!Îmi este lehamite cand pe acestia îi denigrează unii dintre noi, mai ales mass media,considerându/i infractorii cei mai de temut din ROmania!Ce hotii fac unii dintre magistrati,dacă trebuie să ne referim la ei, nu ti vine să crezi!!! Hai să luăm dosarele grele aflate pe rolul Instanteleor unde inculpatii sunt vedetele politice de la Olt!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments