AcasăEvenimentO zi de primăvară la Osica de Jos! „Caii lui Sân’ Toader”...

O zi de primăvară la Osica de Jos! „Caii lui Sân’ Toader” – la cea de-a X-a ediție!

Marian Pistol – primarul comunei Osica de Jos, alături de viceprimarul Dumitru Gață și de întreaga echipă administrativă, a celebrat, într-o veritabilă zi de primăvară, alături de osiceni, cea de-a X-a ediție concursului ecvestru „Caii lui Sân’ Toader”. Iată că la Osica de Jos tradiția continuă, evenimentul bucurându-se de o prezență numeroasă. Aproximativ 50 de concurenți au participat la probele concursului hipic cu armăsarii lor, mare parte dintre ei fiind din localitate.
A avut loc tradiționala parada a cailor pe drumul principal din Osica de Jos, iar competiția sportivă în care s-au încurat caii a fost împărțită pe trei probe – viteză, frumusețe și tracțiune, acestea fiind destinate atât localnicilor, cât și cetățenilor veniți din comunele învecinate.
Pe scena amplasată pe stadionul din localitate au urcat. Ansamblul Folcloric „Hora Florilor” Osica de Jos, coordonat de maestrul coregraf George Ghiță a lu’ Porumbelu’, tineri interpreți de muzică populară vocală și instrumentală care colaborează cu acesta, precum și îndrăgiți interpreți ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” Slatina, din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra „Doina Oltului”, condusă de dirijorul violonist Cristian Dumitru.
S-au acordat câte trei premii în bani, atât pentru cei mai buni concurenți din Osica de Jos, cât și pentru cei veniți din comunele limitrofe. În același timp, primarul Marian Pistol a decis să acorde și un premiu special celei mai frumoase cabaline.
La eveniment, au ținut să fie prezenți, alături de primarul Marian Pistol: Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt și președinte PSD Olt, pe Ionuț Ivan și Virgil Delureanu – vicepreședinți CJ Olt, Cosmin Floreanu – subprefect de Olt, deputații Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu, Adelin Bărbulete – inspector școlar general al IȘJ Olt.

Marian Pistol, primarul comunei Osica de Jos:

Fără cultură, orice comunitate își pierde, ușor-ușor, identitatea

„În primul rând, le urez un sincer și călduros «La mulți ani!» tuturor sărbătoriților zilei, care își serbează astăzi, de Sfântul Teodor, ziua onomastică. Vreau să le mulțumesc participanților. Văd că, an de an, avem din ce în ce mai mulți competitori și vreau să le mulțumesc din suflet, atât celor din comună, cât și celor din alte localități. Este o ediție aniversară, vorbim de ediția a zecea… Fără cultură, orice comunitate își pierde, ușor-ușor, identitatea. De aceea susțin mereu să desfășurăm acest eveniment. Faptul că sunteți alături de mine îmi dă încredere și speranță că și, în viitor, se va întâmpla la fel. (…) Le mulțumesc copiilor, cadrelor didactice pentru că sunt alături de noi și că rezultatele lor atât pe plan cultural, cât și pe plan profesional dau roade.
Mulțumesc, de asemenea, colaboratorilor mei din primărie, colegilor mei și consilierilor locali că sunt alături de mine în a duce proiectele la bun sfârșit. Dacă tot am pomenit de an aniversar, la a zecea ediție a acestei sărbători, vă transmit un mesaj foarte scurt. Suntem localitatea aflată în Top 10 la nivel de investiții pe cap de locuitor, contracte în derulare, contracte semnate, ceea ce pentru mine este o mare mândrie. Și dacă tot vorbim de investiții și proiecte, mulțumesc public președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, că ne este mereu alături. În această perioadă, se află în derulare licitația pentru Drumul Județean 643, care face legătura între Osica de Jos și Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, iar pentru acest lucru îi mulțumesc”, a declarat Marian Pistol , primarul comunei Osica de Jos.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt și președinte PSD Olt:

Este o sărbătoare care deschide seria evenimentelor legate de păstrarea identității noastre locale

„Ca de fiecare dată, la invitația domnului primar, participăm cu toții la prima sărbătoare din an care deschide seria sărbătorilor legate de păstrarea identității noastre locale, a patrimoniului cultural și a sărbătorilor legate de satul românesc. Suntem cu toții aici, nu am venit nici astăzi singur, avem alături de noi întreaga echipă politică și administrativă, pe care ați mai văzut-o, cu toții, cu siguranță. De când Marian, prietenul meu, a ajuns primarul localității dumneavoastră, nu am lipsit niciodată de la sărbătoarea de Sân’ Toader”. Vreau să-l asigur pe d-l primar și pe dumneavoastră, locuitorii comunei Osica de Jos, de sprijinul necondiționat al meu și, implicit, al Consiliului Județean Olt!”

A consemnat Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments