AcasăInterviuOamenii trebuie să înțeleagă că toată activitatea mea a fost și este...

Oamenii trebuie să înțeleagă că toată activitatea mea a fost și este desfășurată doar în slujba lor!, a declarat Paulică Munteanu, primarul comunei Iancu Jianu

D-le primar ce investiții ați mai finalizat și ce proiecte aveți în derulare? 

Am reușit să facem recepția la canalizarea din Iancu Jianu, partea cu stația de epurare, iar pentru extindere, am depus deja un proiect pe PNRR. Am semnat contractul de finanțare, prin Programul „Anghel Saligny”, investiția privind canalizarea în satele Dobriceni și Preotești, investiție care se află deja în curs de execuție.
Urmează semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea drumurilor comunale, în lungime de 6,6 km, cu care încheiem asfaltarea drumurilor din localitate.
Am inaugurat o asociație de dezvoltare intercomunitară cu primăria Dobrețu… Suntem în faza studiului de fezabilitate, ridicate Topo, ridicare Geo, pentru asfaltarea drumului care leagă cele două localități. Așteptăm o măsură care să ne permită să depunem proiectul.
Am făcut un proiect pentru alimentarea cu energie electrică a tuturor construcțiilor publice din localitate, liceu, școlile generale, construcții ale primăriei, inclusiv iluminatul public, pe 3,5 ha, prin panouri fotovoltaice și așteptăm deschiderea unei măsuri pentru finanțare.
De asemenea, am semnat contractul de finanțare pentru 5,7 km de piste de biciclete, pe partea stângă a drumului județean. Consiliul Județean Olt deja a luat o hotărâre și ne-a predat terenul, urmând, ca, după terminarea investiției, să i-l redăm.
Avem finanțare pentru Centrul Medical de Permanență, iar în luna aprilie, cel târziu în mai, demarăm construcția.
Intenționăm, și cred că vom reuși, ca, până la sfârșitul anului, să finalizăm blocul cu 24 de locuințe sociale, garsoniere și apartamente, care este în lucru și este într-un stadiu destul de avansat, undeva la 60%.
Am reușit să asfaltăm Strada Merilor, care se află la o distanță de trei km față de centrul comunei.
Așteptăm lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții să vedem dacă a intrat și proiectul nostru privind modernizarea și eficiența energetică la corpul B al liceului din localitate.
Am finalizat alimentarea cu gaze pe cele 21 de străzi, iar oamenii au început să se conecteze. Este și aici un sistem greoi de aprobare a cererilor, dar oamenii sunt dornici să se racordeze.
Din fonduri proprii, vrem să modernizăm parcul din comună și vrem să mai cumpărăm un tractor.
În câțiva ani, vom fi singura comună cu absolut toate utilitățile, ca la oraș!

Cu ce probleme se confruntă localitatea dvs.?

Ca peste tot în țară, și noi avem o lipsă acută de locuri de muncă. În acest sens, am reușit să atragem câțiva investitori străini, care vor să construiască trei parcuri fotovoltaice pe raza localității. Este vorba de un parc de 20 MW, unul de 38 MW și unul de 87 de MW. Anul acesta vor începe și lucrările, parcursul pentru obținerea documentelor fiind greoi. Aceste investiții vor asigura locuri de muncă pentru cetățenii comunei. Dar nu este suficient, trebuie să depunem eforturi pentru crearea de noi locuri de muncă.
Și natalitatea este o problemă, ca în fiecare localitate rurală. Aici, pot să vă spun că am luat o hotărâre de consiliu local, ca, toate mămicile care nasc, să primească 2000 lei.
Iar pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, am hotărât să alocăm câte 1000 de lei. Avem aproximativ 50 de cupluri.

Despre Educație, Cultură și Sport ce ne puteți spune?

Avem toate clădirile, liceu, școală generală, grădiniță, modernizate. Suntem una dintre puținele localități ai cărei elevi, peste 300, beneficiază, prin Guvernul României, de o masă caldă zilnic.
Dorim să mai construim un teren sintetic de sport cu nocturnă în localitate, din fonduri proprii. Avem căminul cultural modernizat, iar acum vrem să-l dotăm cu tot ce este necesar
Am reușit să reformăm echipa de fotbal, ai cărei jucători, în pandemie, se risipiseră.

Ce mesaj aveți către locuitorii comunei?

Comunitatea din Iancu Jianu cred că a înțeles, de-a lungul timpului, că toată activitatea mea a fost și este  desfășurată doar în slujba lor. Am renunțat la multe interese personale, în toți acești ani de administrație, pentru a reuși să creăm o comună modernă.
Este și o situație delicată la nivel național și internațional și îți trebuie o implicare extrem de puternică pentru a putea să faci treabă în localitate. Trebuie să alergi, trebuie să te zbați…

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments