AcasăEditorialOARE CE VEI FACE CU ATÂTA PUTERE, D-LE IOHANNIS?

OARE CE VEI FACE CU ATÂTA PUTERE, D-LE IOHANNIS?

Toți mafioții din Olt și de pretutindeni asistă cu hărnicie și satisfacție la funeraliile Revoluției din stradă. Rasa inferioară a  ultimilor politruci comuniști a învins încă o dată. Înfrățirea transpartinică a dat din nou roade, iar impostorii politici, îmbogățiți peste noapte, sunt mai departe ceea ce au fost și mai mult decât atât.

Ne complacem, în continuare, în această spășită formulă de așteptare, în suferință și neputință, prelungind astfel festinul ticăloșilor. PNL e ca o văduvă veselă care se prostituează într-un maxim de frivolitate, cu cel de care a divorțat oficial, iar PSD se lasă gândit de Klaus Iohannis. La cât e de debusolat Liviu Dragnea, nu ne-ar mira ca acesta să cedeze președinția partidului unui „tehnocrat” propus de chiriașul de la Cotroceni.

iohannis 367Cât încă politica românească rămâne strict o afacere a guvernelor (indiferent de culoarea lor), orice revoluție a străzii, oricât de generoasă ar fi în intenții, sfârșește în captivitatea celor care au manipulat-o din umbră, dovedindu-se a fi, până la urmă, o afacere politică. Iar atunci când nu ne salvăm noi, ne „salvează” Cancelariile euro-atlantice, cucerindu-ne și spoliindu-ne.

Așadar, avem guvern nou-nouț. Plagiatorul e istorie… „Morții” de la Colectiv continuă să moară „mortal prin deces”, iar noi trăim tot ce-a mai fost trăit, gândim tot ce-a mai fost gândit, scriem tot ce-a mai fost scris și murim tot ce-a mai fost murit…

Românii nu se dezic încă de Iohannis, fiindcă – spre deosebire de omologii săi, care s-au perindat pe la Cotroceni – neamțul nu va urca niciodată mai mult decât poate coborî. Ideea este însă aceea că el a urcat la înălțimi amețitoare, care pot duce la… dictatură. Astăzi, Iohannis este mai puternic decât a fost vreodată însuși Traian Băsescu. Are SIE, prin MRU, la degetul mic, are SRI, prin Helvig, în partea de primăvară a inimii, Doi Și-un Sfert-ul îi stă pitit în buzunarul de la spențer (mai ales după ce Oprea și-a dat obștescul sfârșit politic), are guvern, după pohta ce-a pohtit-o, și mai are un Parlament corupt și analfabet,  scăpat în nădragi de frica DNA.

Mai mult de-atâta, „Fürerul” îi controlează foarte ușor pe Dragnea, Blaga și Gorghiu, având în vedere că scheleții din dulapuri ai acestora au prins să se însuflețească, iar singurul lui adversar veritabil, Traian Băsescu, se bucură pe la colțuri că o mare parte a noilor miniștri „tehnocrați” sunt școliți la „academia” lui politică, ei avându-l în frunte pe Cioloș, discipolul cel mai disciplinat al Băsescului. Astăzi, aproape toate mecanismele „independente” din România sunt în ograda lui Iohannis. Mâine, vor fi de-a binelea chiar toate…

L-am întrebat, la Deveselu, pe ambasadorul SUA la București, d-l Hans Klemm, dacă îndemnul Excelenței Sale către revoluționarii din stradă, acela de a continua manifestările, face parte din fișa postului său. Răspunsul acestuia a fost unul mioritic și edificator: „SUA rămân un puternic prieten, aliat și partener al României. Mi-am exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Klaus Iohannis (…) și pentru guvernul interimar.” Cu alte cuvinte, toată floarea cea vestită, de la Dragnea până la Hans Klemm, a bătut pas de defilare în fața lui Iohannis, i-au alimentat Strada și i-au aprobat propunerile de formare a Guvernului „tehnocrat”

Oare ce vei face cu atâta Putere, d-le Iohannis?

Dumitru SÂRGHIE

RELATED ARTICLES

19 COMENTARII

 1. Traiasca si infloreasca scumpa noastra tarisoara ! Am intrat in epoca CIOL(os-joh)ANIS ! Toti amatorii de ciolan, uniti-va !

 2. Cat de curand, daca nu schimbati PARDIGMA, va veti regasi OFFSTAGE ! Trecerea de la EGOGENTRIC la SOCIOCENTRIC, si apoi la ALLOCENTRIC poate fi inteleasa studiind ” Allegory of the Cave”.

 3. Niste colorati de-ai mei lucrau pe un santier.Trece un strain si-i intreaba:cubani? As de unde mancati-as,munca voluntara.Vedeti dragii mei,sunt fel si fel de voluntari.

 4. Pe vremuri circula un banc,niste colorati de-ai mei lucrau pe un santier.Trece un strain si-i intreaba :cubani? As de unde mancati-as ,munca voluntara.

 5. Scuze, domnule director! Însă faceţi o confuzie majoră.Nu sunt prieten cu niciun PSD-ist.Pe de altă parte,trebuie să apreciez atitudinea critică şi nu pentru asta trebuie să vă lăudaţi.Vă apreciem noi,cititorii ăştia, intoxicaţi de toată presa.Nu am urmărit emisiunea în totalitate pentru că nu-l pot suporta pe unul ca Andrei Iordache care a fost pus de cetele de PSD-işti în funcţie şi,mai ales,pentru crima de a-i fi şi ajutat(vezi cazul Marius Oprescu).Slatinei nu-i trebuie un asemenea primar.Cred că nu sunteţi de acord cu mine?

  • Iordache. ca vrei sau nu, este singurul
   care se pricepe la administratie. Cat despre cetele de PSD-isti este greu sa ne pronuntam. Majoritatea lor, in 2009, erau pe alte partide si te agresau cu epitetul de comunist daca erai imbracat cu ceva rosu.

 6. Scuze, domnule director! Însă faceţi o confuzie majoră.Nu sunt prieten cu niciun PSD-ist.Pe de altă parte,trebuie să apreciez atitudinea critică şi nu pentru asta trebuie să vă lăudaţi.Vă apreciem noi,cititorii ăştia, intoxicaţi de toată presa.Nu am urmărit emisiunea în totalitate pentru că nu pot suporta unul ca Andrei Iordache care a fost pus de cetele de PSD-işti în funcţie şi,mai ales,pentru crima de a-i şi ajutat(vezi cazul Marius Oprescu).Slatinei nu-i trebuie un asemenea primar.Cred că nu sunteţi de acord cu mine?

  • Sunt de acord…din acest motiv nici nu l/am menajat. Atentie, insa, liberalii vin cu niste cozi de topor, care sunt tot in slujba PSD..

   • CAT DESPRE ANGAJARE, NICI VORBA…PRESTEZ VOLUNTAR SI INCERC PE CAT POSIBIL SA SPUN ADEVARUL. PUN PARIU CA VOI Z
    BURA DE ACOLO, ATUNCI CAND VOI SPUNE ADEVARUL PANA LA CAPAT. C/ASA/I IN TENIS…

    • Succes ! Spunerea adevarului ( aletheia ) este un exercitiu “paideic”

    • Impresia GRIP ( ” think tank ” organizat pitagoreic) este ca atat politicienii cat si actualii ” oameni de presa” vor ramane , daca nu schimba paradigma, ” offstage”.

   • Coada de topor = instrument, unealta in mana dusmanului. Enuntul este redundant ! Reformulare: COADA DE TOPOR = DICK,
    PNL dick in PSD hand

 7. V-aţi angajat la televiziunea dusmanilor poporului şi a infractorilor de serviciu (v-am văzut chiar acum) şi acum vă întrebaţi cu vinovăţie ce face Iohannis cu atâta putere! Dar dvs. ce veţi face de acum înainte cu atâta perfidie?

  • Marine, tu/mi faci procese de intentie. Poate te/ai uitat si ce am spus la televiziune…I-am menajat cumva pe escroci?Ce usor cataloghezi tu oamenii.Te-am v[zut si eu cu o droaie de pesedisti, dar nu te/am catalogat in niciun fel.

 8. V-aţi angajat la televiziunea dusmanilor poporului şi infractorii de serviciu (v/am văyut chiar acum) şi acum vă întrebaţi cu vinovăţie ce face Iohannis cu atâta putere! Dar dvs. ce veţi face de acum înainte cu atâta perfidie?

 9. Un articol de presa, pentru a fi interesant, trebuie sa fie “plin de mister” . Misterul presupune obscuritate, inteligibilitate, adevar si utilitate. Sunteti un MAESTRU !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments