AcasăActualitateObligațiile angajatorilor

Obligațiile angajatorilor

Printr-un comunicat de presă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt reamintește angajatorilor din județ că, în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, au obligația să comunice toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

„Prin locuri de muncă vacante, se înțelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum și locurile de muncă nou-create. Furnizorii de servicii de ocupare acreditați au obligația de a comunica lunar agenției pentru ocuparea forței de muncă în a căror raza își au sediul, date privind numărul șomerilor mediați și încadrați în muncă”, se precizează în comunicat.

DIGITAL CAMERAO altă obligație a angajatorilor este aceea de a comunica ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost anunțate ulterior, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii. Nerespectarea acestor  prevederi legislative constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 5.000 lei.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular