AcasăEvenimentOltul regalist – prezent la Garden Party

Oltul regalist – prezent la Garden Party

De cinci ani, 10 Mai – Ziua Regalității Române – zi cu o triplă semnificație în istoria noastră – este sărbătorită în cadrul unui Garden Party ce are loc în parcul Palatului Elisabeta, în prezența membrilor Familiei Regale și a mii de români. În acest an, Familia Regală a avut 6000 de invitați din toată țara.

Sărbătoarea a debutat cu apariția membrilor Familiei Regale în balconul Palatului. De această dată, ASR Principesa Moștenitoare Margareta a fost însoțită de ASR Principele Radu al României, ASR Principele Nicolae și ASR Principesa Maria, cea mai mică dintre fiicele Regelui Mihai.

garden party 2014 3După intonarea Imnului Regal, în uralele mulțimii, membrii Familiei Regale au coborât în parcul Palatului unde, timp de 45 de minute, s-au întreținut cu invitații.garden party 2014 4

Către sfârșitul acestei minunate sărbători, membrii Familiei Regale au reapărut în balconul Palatului, în timp ce o escadrilă a Clubului Aviatic București, într-un zbor acrobatic, a survolat de mai multe ori grădina Palatului Elisabeta. Zeci de furnizori ai Familiei Regale au oferit invitaților băuturi și gustări alese.

Județul Olt a fost prezent la această manifestare cu o delegație de 28 de persoane din Slatina, Caracal, Balș și Osica de Sus, condusă de fostul deținut politic Ioan Paul Popescu, care este și președinte al filialei Olt a asociației Alianța Națională  pentru Restaurarea Monarhiei.

garden party 2014 1Între delegații comunei Osica de Sus s-au aflat profesorii Constantin Roșca de la Universitatea din Craiova și profesorul Ioan Talpoș de la Universitatea de Vest Timișoara. Aceștia au oferit Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta un exemplar din lucrarea intitulată „Pagini din istoria învățământului superior economic din România”. În această carte se află un capitol dedicat contribuției pe care Familia Regală – începând cu Carol I și terminând cu Regele Mihai I – a avut-o în procesul de dezvoltare a învățământului superior economic din țara noastră. Cei doi profesori universitari sunt coordonatorii acestei monumentale lucrări, care și-a găsit loc meritat, în biblioteca regală.

De asemenea, ziaristul Dumitru Sârghie i-a înmânat Alteței Sale Regale Principele Nicolae volumul „Povești și povestiri slătinene”, de Elena Sîrghie, volum ce conține poveștile clădirilor de patrimoniu din Municipiul Slatina, printre care și casa Memish, pe care Principele Nicolae a vizitat-o recent.

LINIA ÎNTÂI

garden party 2014 2garden party 2014 5


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments