AcasăActualitateOra de ecologie – în școlile din județul Olt

Ora de ecologie – în școlile din județul Olt

În amfiteatrul Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina, a avut loc, marți, 4 iunie a.c., prima etapă a proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informație, Acțiune”, Campanie de Educație Ecologică și Mediu, ediția 2013, etapă intitulată „Ora de ecologie” pentru școlile din județul Olt. Evenimentul a fost organizat de Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu. Au participat câte zece elevi de la Școala Generală nr. 3, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Școala Gimnazială „George Poboran” și de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, elevi însoțiți de câte un cadru didactic. Au mai luat parte și reprezentanți ai APM Olt și ai GNM – Comisariatul Județean Olt.

afis ecologieÎn deschidere, a fost intonat imnul „Ofensiva Verde”, fiind urmat de momentele în care elevii au fost informați despre mediu, vizionând, totodată, și filmulețe despre importanța sortării deșeurilor pe categorii (plastic, hârtie, sticlă sau metal). De asemenea, elevii au învățat ce înseamnă reciclarea deșeurilor și au răspuns întrebărilor organizatorilor pentru a primi diverse premii.

Festivitatea de premiere a acestei prime etape va avea loc luni, 10 iunie a.c., ora 11.00, în amfiteatrul Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina. Sunt invitați să participe elevii școlilor cuprinse în proiect, alături de cadrele didactice, partenerii și sponsorii proiectului, autoritățile locale, reprezentanții operatorilor de salubritate și partenerii media. În cadrul festivității de premiere, elevilor și școlilor li se vor acorda premii substanțiale, constând în table magnetice, panouri de baschet reglabile si mobile, ecrane de proiecție și altele.

„Scopul proiectului a fost acela de conștientizare a elevilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor (deșeuri din Pet-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deșeuri electrice, electronice și electrocasnice), precum și conștientizarea dragostei ce trebuie manifestată față de natura înconjurătoare, stimularea potențialului artistic și creativ al elevilor”, a declarat Marinela Vlădescu, manager proiect.

Ionuț Dumitrescu

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular