AcasăActualitateOrașul Corabia va fi racordat, anul viitor, la rețeaua națională de gaze

Orașul Corabia va fi racordat, anul viitor, la rețeaua națională de gaze

În data de 14 octombrie 2013, societățile Transgaz și Wirom Gas au semnat contractul de furnizare a gazelor în orașul Corabia. Compania Wirom Gas S.A. va investii în următorii ani peste 3 milioane de euro în realizarea proiectului de alimentare cu gaze a orașului Corabia. În acest scop, va fi construită o rețea cu o lungime de până la 45 km.

primaria corabiaLucrarea de aducțiune a gazelor în Corabia se află în derulare, în prezent se fac pregătiri pentru subtraversarea râului Olt. În luna aprilie a anului 2014, este termenul de finalizare a aducțiunii conductei de gaz de la Turnu-Măgurele, după aceea societatea Wirom va începe lucrările în orașul Corabia, realizând una dintre cele mai moderne rețele din polietilenă, în regim de presiune medie din România.

În acest sens, până la deschiderea unui punct de lucru în orașul Corabia al firmei Wirom, societățile comerciale care doresc să se branșeze pot lua legătura cu firma Wirom Gas la telefonul 0800 869 947, sau pe site-ul w.w.w.wirom.ro.

„Cred că orice localitate care vrea să atragă investitori trebuie să dispună de gaz metan. Aducțiunea de gaz, în orașul Corabia, va crește enorm șansele de dezvoltare din punct de vedere economic a zonei de sud a județului nostru. Existența gazului metan poate duce atât la dezvoltarea industriei de prelucrare a produselor agricole, cât și la dezvoltarea de noi afaceri în domeniul producției industriale”, a declarat primarul orașului Corabia, Iulică Oane.

Orașul Corabia are, în prezent, 6700 de locuințe individuale, 2500 apartamente și 28 de obiective social-culturale în care își desfășoară activitatea 30 de agenți economici. Pentru încălzire, corăbienii folosesc lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice ori combustibil lichid.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments