AcasăInterviuOrice creștin adevărat își petrece aceste zile în sânul familiei...

Orice creștin adevărat își petrece aceste zile în sânul familiei…

D-na Mihaela Stana, care sunt atribuțiunile unui primar în preajma desfășurării sărbătorilor pascale?

Înaintea și pe parcursul desfășurării marii sărbători a creștinătății, așa cum este Paștele la români, la atribuțiunile curente ale unui primar se adaugă măsurile care trebuie întreprinse pentru asigurarea cu strictețe a climatului de ordine și liniște publică, a siguranței cetățeanului. Din acest motiv, am dispus verificarea funcționării la parametri optimi a sistemului de iluminat public în oraș și, în special, în zona bisericilor; Poliția Locală împreună cu Jandarmeria vor spori acțiunile derulate în scopul menținerii ordinii și siguranței publice. De asemenea, în zilele de 9-11 aprilie a.c., este amenajat, conform normelor în vigoare, un centru de sacrificare a mieilor, la fostul abator de la Strehareți, operațiune a cărei permanență trebuie să fie asigurată de către specialiștii DSV Olt, între orele 07.00-17.00. În toată această perioadă, așa cum este firesc, serviciul de salubritate este la post, curățenia în municipiu fiind atent monitorizată.

mihaela stana linia intaiPersonal, am luat o măsură suplimentară, pentru care mi-am atras, probabil, antipatia iubitorilor de căini, și anume am dispus să fie intensificată acțiunea de capturare a câinilor fără stăpân din zona bisericilor și cimitirelor. „Dacă toate acestea fi-vor împlinite”, vorba poetului, atunci normalitatea va fi, cum se zice, la ea acasă.

Dacă nu sunt indiscret, ați putea să ne spuneți unde vă petreceți zilele de Paști?

Orice creștin adevărat își petrece aceste zile, legate de patimile și Învierea lui Hristos, în sânul familiei. Așa cum celebrează și Nașterea Domnului, de Crăciun.

Așadar, eu îmi petrec sărbătorile de Paști alături de familia mea, în Slatina.

Abuzez de sinceritatea dvs. și vă întreb direct. De ce nu mergeți la Roma sau la Paris, în aceste zile, așa cum fac cei mai mulți omologi de-ai dvs. care, vorba ceea, sunt  oameni cu dare de mână?

Eu sunt primar interimar de câteva zile și, personal, n-am apucat, încă, să-mi cunosc „omologii”, care-și petrec sărbătorile de Paști la Roma, la Paris sau aiurea. Chiar dacă i-aș fi cunoscut, eu tot în Slatina, alături de cei dragi, aș fi sărbătorit Paștele. Cred că nu mai este cazul să repet care sunt rațiunile acestei preferințe. Ele se află în răspunsul la întrebarea anterioară…

Ok! Ați putea să ne spuneți care sunt preferințele dvs. culinare în aceste zile?

În aceste zile voi încălca regulile culinare pe care le respect în celelalte zile ale anului, când mănânc preponderent legume și fructe. Acum voi mânca ouă roșii, miel, pască și cozonac.

Aveți o urare pentru slătineni?

Din toată inima îmi doresc ca slătinenii să aibă un Paște Fericit, alături de cei dragi, să aibă liniște în casă și în suflet, credință în Dumnezeu, încredere și speranță.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular