AcasăActualitatePână la finalul anului viitor, Slatina va avea 18 autobuze electrice!, a...

Până la finalul anului viitor, Slatina va avea 18 autobuze electrice!, a declarat Emil Moț – primarul Municipiului Slatina

Emil Moț, primarul Municipiului Slatina, a participat, recent, la prezentarea unui autobuz electric similar cu cele 18 autobuze electrice pe care orașul nostru le va deține, până la finalul anului viitor.

„Așa cum v-am promis, în calitate de primar al municipiului Slatina, voi prioritiza proiectele ce aduc un plus calității vieții locuitorilor orașului nostru.

Prin inițierea acestor proiecte, am avut drept obiectiv reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă și, implicit, reducerea numărului de autoturisme în trafic, prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce impactează semnificativ fluidizarea traficului rutier.

Livrarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare va începe chiar în luna decembrie a acestui an și vor veni, etapizat, în funcție de fluxul de producție”, a declarat Emil Moț.

Cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN vor avea 32 de locuri pasageri, plus cel al șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane, în timp ce cele 8 autobuze electrice de tip SOR vor avea 35 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de 101 persoane. Toate cele 18 autobuze ecologice sunt rezistente la temperaturi între -25 și +45 de grade.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments