AcasăActualitatePână la sfârșitul lunii octombrie a.c., preșcolarii și școlarii proveniți din familii...

Până la sfârșitul lunii octombrie a.c., preșcolarii și școlarii proveniți din familii defavorizate pot solicita tichetele educaționale, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte

Liviu Voiculescu, senator de Olt, anunță faptul că, până la sfârșitul lunii octombrie a.c., preșcolarii și școlarii proveniți din familii defavorizate pot solicita tichetele educaționale, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

„Situația copiilor din familii defavorizate și încurajarea educației acestora fac parte din preocupările prioritare ale guvernului. În acest sens, peste 400.000 de copii școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anual de 500 de lei, pentru fiecare copil, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Măsura face parte dintr-un program guvernamental și va fi aplicată sub formă de tichete educaționale acordate anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024.

Pentru preșcolari, condiția este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar și gimnazial de cel mult 50% din salariul minim brut.

Cererile pentru acordarea tichetelor educaționale se depun la unitățile de învățământ, până la sfârșitul lunii octombrie”, a declarat Liviu Voiculescu.

Daria Badea

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments