AcasăBreviar parlamentarParlamentarul ales de cetățean trebuie să propună diverse proiecte legislative, să le...

Parlamentarul ales de cetățean trebuie să propună diverse proiecte legislative, să le susțină și să le voteze

Siminica Mirea, senator PSD de Olt, aduce în fața opiniei publice ultimele și cele mai importante proiecte aflate în Senat. Consideră că „parlamentarul ales de cetățean trebuie să propună diverse proiecte legislative, să le susțină și să le voteze. Însă, înainte de a trece la stadiul de a fi votat, un proiect este supus transparenței decizionale”.

Senatorul de Olt amintește de propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Proiectul vizează reducerea vârstei standard de pensionare pentru cei care au lucrat în grupa a II-a de muncă, în funcție de numărul anilor împliniți de stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite. Astfel, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite, condiții speciale sau alte condiții de muncă se acordă câte patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă. Senatul este prima Cameră sesizată.
Un alt proiectul de lege este cel privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13/2019 pentru completarea Legii nr. 176/2018 privind internshipul. Actul normativ reglementează modalitatea de continuare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

siminica mirea 756Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României. – procedură de urgență.
Proiectul a fost motivat de faptul că, în prezent, rezerva de aur constituită de BNR potrivit dispozițiilor legale se găsește în proporție de circa 65% în străinătate. Pentru această cantitate de aur, BNR nu mai realizează niciun fel de venituri specifice operațiunilor speciale de tranzacționare, inclusiv prin constituirea de garanții, ci, dimpotrivă, achită contravaloarea costurilor de depozitare.

„Nimic din situația economică a României nu mai justifică păstrarea unei asemenea cantități de aur ca rezervă în străinătate, cu costurile aferente, deloc de neglijat, în condițiile în care această rezervă poate fi păstrată și suplimentată, în mod corespunzător, în depozite din țară. Senatul este prima Cameră sesizată cu acest act normativ, care face parte din categoria legilor organice”, a spus Siminica Mirea.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments