AcasăPoliticaPasul înapoi al senatorului Liviu Voiculescu!

Pasul înapoi al senatorului Liviu Voiculescu!

Senatorul liberal Liviu Voiculescu a decis să facă un „pas înapoi, pentru a apăra  interesele partidului și ale oamenilor săi”, cum plastic se exprimă însuși domnia-sa.

Rămâne de văzut dacă noua conducere a PNL Olt, care se configurează, avându-l ca regizor pe deputatul Gigel Știrbu și ca principali actori pe prefectul Mario De Mezzo și pe primarul comunei Studina, Marian Vasile, va găsi pârghiile și soluțiile necesare, pentru a scoate partidul din fundătura istorică în care se află.

Circulă, pe surse, ideea că actualul primar al orașului Scornicești,  Daniel Tudor, unul dintre „foștii căpitani” ai lui Voiculescu, și-ar fi exprimat dorința de a candida la postul de președinte al PNL Olt.

Varianta aceasta pare una strategică, de bun augur, în sensul în care primarul Scorniceștilor are capacitatea și experiența politică de a-i ține, alături de partid, pe toți cei care au fost, până mai ieri, de partea senatorului lor.

Prezentăm, în continuare, mesajul ex-președintelui Liviu Voiculescu, care circulă, pe rețelele de socializare.

„Să crezi în valorile unui partid politic este o pasiune. Să-i urmezi calea și să militezi pentru principiile sale este o ambiție asumată.

Să fii liderul unor oameni cu aceeași credință ca tine este o onoare și un privilegiu. Să ai curajul să faci un pas înapoi, pentru a apăra interesele partidului și ale oamenilor săi este o responsabilitate. Și o obligație, în același timp.

Eu am pornit pe calea liberală din pasiune, am promovat politica liberală din credință în ideile, principiile și valorile sale și, ulterior, mi-am asumat rolul de lider, cu recunoștință pentru încrederea care mi s-a acordat și cu responsabilitate. Astăzi, însă, a venit timpul să fac, cu aceeași responsabilitate și obligație, un pas înapoi. Îl fac cu regretul lucrului neîmplinit, însă cu convingerea că este singurul act care poate redresa stabilitatea, unitatea și determinarea unei echipe de valoare.

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, în ultima perioadă și independent de voința și faptele mele, filiala județeană a PNL a fost tranzitată de evenimente care i-au știrbit imaginea și i-au clătinat stabilitatea. Evenimente care au indus, în interiorul filialei, o stare de tensiune alarmantă ce amenință să treneze, timp îndelungat.

PNL Olt nu are nevoie de acest lucru! PNL Olt trebuie să demonstreze că a rămas aceeași filială de frunte a partidului!

PNL Olt trebuie să meargă mai departe și să înfrunte anul electoral care se apropie, cu o echipă unită și puternică, concentrată nu pe tensiuni interne, ci pe obținerea unor rezultate performante!

Iar dacă demisia mea din funcția de președinte al filialei Olt a PNL este condiția sine qua non pentru ca lucrurile să se reașeze pe un făgaș politic detensionat în interiorul echipei, fac, astăzi, acest pas înapoi cu bunăvoie. Este un act de responsabilitate, pe care mi-l asum și pe care îl închin colegilor liberali, alături de care am muncit și am obținut performanțe, de-a lungul timpului.  Sunt o mulțime de lucruri pentru care vă mulțumesc: pentru că am fost împreună, pentru că am luptat împreună, pentru că mi-ați oferit umărul vostru, pentru că m-ați făcut parte din echipă, pentru că m-ați mandatat, cu atât de multă încredere, pentru că, până la un moment dat, am fost unul pentru toți și toți pentru unul…

Pentru toate astea și pentru multe  altele, vă mulțumesc și vă doresc mult  succes, în continuare!”

Dumitru Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments