Print this Post


  Paul Stănescu – inițiativă legislativă privind acordarea unui stimulent de risc pentru cadrele didactice

  Paul Stănescu, senator PSD de Olt, se numără printre inițiatorii unui proiect de lege cu referire la acordarea unui stimulent de risc pentru cadrele didactice, ținând cont de începerea noului an școlar 2020-2021, în plină evoluție epidemiologică, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului.

  „Luând act de circumstanțele excepționale create de amenințarea cu infecția COVID-19, precum și de faptul că, atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși, este necesar ca statul să acorde un stimulent de risc, în cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic din învățământul de stat.

  paul stanescu li 805Stimulentul de risc astfel acordat nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă, reglementată la titlul V «Contribuții sociale obligatorii» din Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

  Având în vedere prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , în care sunt prevăzute o serie de 3 scenarii, precum și o multitudine de ghiduri privind măsuri sanitare și de protecție pentru fiecare nivel educațional în parte, se simte nevoia de stimulare financiară a acestor categorii foarte importante de personal”, a declarat Paul Stănescu.

  Ionuț Dumitrescu

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/paul-stanescu-initiativa-legislativa-privind-acordarea-unui-stimulent-de-risc-pentru-cadrele-didactice/