AcasăPoliticaPaul Stănescu: Într-un moment dramatic pentru România, negocierea lui Dacian Cioloș cu...

Paul Stănescu: Într-un moment dramatic pentru România, negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a transmis un comunicat de presă, în care vorbește despre soluția ieșirii din criza politică în care se află, astăzi, România, aceea a organizării alegerilor anticipate.

„Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament.

foto Mediafax
foto Mediafax

Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca, de fațadă, să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua.

PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf”, a declarat Paul Stănescu.

Totodată, acesta este de părere că românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. „Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”, a mai spus secretarul general al PSD.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments