AcasăPoliticaPaul Stănescu: Iohannis și Guvernul lui să înțeleagă bine... PNRR nu poate...

Paul Stănescu: Iohannis și Guvernul lui să înțeleagă bine… PNRR nu poate fi trimis la Bruxelles fără consultarea PSD

Astăzi, 19 mai, în cadrul ședinței din plenul Senatului, Paul Stănescu – senator PSD – a susținut o declarație politică, cu titlul „Iohannis și Guvernul lui să înțeleagă bine: PNRR nu poate fi trimis, la Bruxelles, fără consultarea PSD”. A vorbit despre lipsa de dialog a președintelui țării, atunci când românii chiar ar aștepta un răspuns cu privire la criza care a afectat țara.

Un alt punct atins de senatorul Paul Stănescu a fost acela că partidul din care face parte a oferit sprijin Guvernului, de câte ori a avut nevoie, dar au fost refuzați.

„Klaus Iohannis i-a scos, din cap, pretențiile premierului Cîțu, de șef al comitetului pentru normalitate. I-a transmis că ora exactă se dă doar de la Cotroceni. A vrut să arate că el este șeful, el trebuie să ia caimacul. Dacă simte că lucrurile sunt spre bine, iese în conferințe, dar dacă nu, tace și îi lasă pe membrii Guvernului să se încaiere între ei. N-a zis nimic, în scandalul mușamalizării datelor despre românii morți în pandemie. N-a scos o vorbă despre cum au fost manipulate cifrele și statisticile. N-a ieșit în conferință de presă, ca să explice de ce nu au reușit să aducă bani pentru agricultorii noștri prin PNRR.

Iar acum, campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiție politică. Fiind strâns cu ușa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinați, vrea cu orice preț un trofeu. Așa a ajuns la concluzia că și primarii PSD ar fi buni la ceva.

După ce au fost ignorați atâta timp, în toată această perioadă, bate la ușa lor, dar prin cea din dos, fără să aibă un dialog cu PSD. Dacă nu a înțeles, nici până acum, cu aroganța sa prezidențială că cel mai mare partid din România, cel care a câștigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulți aleși locali și parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă.

PSD a propus, de mai multe ori, Guvernului să lupte cu pandemia, umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna, din respect pentru români și sănătatea lor, dar Iohannis și liberalii lui au refuzat. Așteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganța lor incompetentă îl va bloca, vom declanșa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali și useriști să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că, așa cum am mai spus, nu este al lui Cîțu și al camarilei lui din Guvern, ci al românilor”, a declarat Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments