AcasăBreviar parlamentarPaul Stănescu – proiect de lege pentru conferirea titlului de „Erou al...

Paul Stănescu – proiect de lege pentru conferirea titlului de „Erou al Națiunii Române” lui Aurel Vlaicu

Paul Stănescu, senator PSD, susține proiectul de lege pentru conferirea titlului de „Erou al Națiunii Române” lui Aurel Vlaicu. Pentru cinstirea, în mod deosebit, a memoriei lui Aurel Vlaicu (1882-1913), având în vedere reușitele sale extraordinare, în construirea și realizarea zborurilor cu mașinile sale, invențiile, în domeniul aeronauticii, care l-au inclus în rândul inovatorilor celebri ai primelor decenii ale secolului al XX-lea, i se conferă titlul onorific de „Erou al Națiunii Române”. Comemorarea Eroului Națiunii Române – Aurel Vlaicu va fi în ziua de 17 iunie, ziua primului zbor efectuat pe pământ românesc.

„Aurel Vlaicu se regăsește printre marile personalități ale științei și tehnicii românești, care au contribuit la dezvoltarea acestor domenii, la nivel universal. În România, aviația a avut câteva personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea aparatelor de zbor.

Propunem ca dată pentru declararea drept «Erou al Națiunii Române» a lui Aurel Vlaicu ziua de 17 iunie, deoarece, în această zi, în anul 1910, inginerul aviator a efectuat primul său zbor, la București, pe Câmpul Cotroceni, cu Aeroplanul «Vlaicu 1», conceput de Aurel Vlaicu, fiind primul aeroplan realizat pe pământul României.

Memoria lui Aurel Vlaicu a fost și este cinstită, în România, dar nu numai. Există clădiri care îi poartă numele, monumente sau busturi, plăci aniversare sau comemorative, străzi și piațete urbane etc.

Cu toții, ne exprimăm recunoștința și prețuirea față de realizările sale și căutăm să simțim, pentru o clipă, măreția monumentelor în care, prin invențiile și prin zborurile sale, a ajuns egalul marilor inventatori din întreaga lume”, a declarat Paul Stănescu.

Miruna Ginerica

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments