AcasăBreviar parlamentarPaul Stănescu – propunere legislativă privind Statutul polițistului

Paul Stănescu – propunere legislativă privind Statutul polițistului

Paul Stănescu, senator PSD Olt, este unul dintre inițiatorii unei propuneri legislative cu privire la modificarea și completarea Legii 360/2002 privind Statutul polițistului. Având în vedere nivelul în scădere al autorităților polițiștilor în spațiul public, al încrederii și respectului arătat de către cetățeni și resortisanți reprezentanților instituțiilor de ordine publică, dar și a nivelului în creștere a conduitei sfidătoare, provocatoare și chiar a celei ce ajunge la nivelul ultrajului, mai ales în contextul excepțional în care se regăsește întreaga societate românească, alături de comunitatea internațională, determinată de pandemia epidemiologică a cororavirusului, care a atras, prin măsurile speciale impuse, o creștere a numărului infracțiunilor împotriva forțelor de ordine publică, se apreciază că este utilă această intervenție legislativă, cu scopul întăririi încrederii în polițiștii români.

paul stanescu august 2018 netPropunerea legislativă își dorește ca, prin măsurile dispuse, să crească calitatea actului de apărare a ordinii publice, prin faptul că preia și operaționalizează o serie de principii și existențe consacrate la nivel constituțional și convențional, în materia dreptului omului. Se propune instaurarea unui just echilibru pentru ambele părți implicate în procesul de menținere a ordinii publice, persoanele nemaiputând astfel să conteste, în mod public, sfidător și chiar să ultragieze, invocând presupuse nelegalități, acesta putând fi contestată doar pe căile prescrise prin lege.

O altă măsură la fel de importantă privește necesitatea întăririi drepturilor și facilităților de care se bucură polițiștii, atunci când aceștia sunt însărcinați cu misiuni care implică dificultăți pentru aceștia, așa cum ar fi mutarea și delegarea. În același timp, se înlesnește și procesul de apărare a probității profesionale, cât și consolidarea dreptului de promovare profesională.

Dragoș Sîrghie 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments